• Acest training nu este de actualitate!

Atelier ’’Spațiul Sacru Astăzi’’


ERUDIO

Descrierea cursului/tematica :

Atelierul reprezintă o călătorie inițiatică întreprinsă pentru explorarea Sacrului. Vorbim despre calitățile reunite într-un spațiu sacru, despre moștenirea brâncovenească și despre actualitatea arhitecturii religioase, la pas, plimbându-ne prin București și prin câteva dintre nenumăratele sale biserici.
 
La ce întrebări răspundem:
·Ce este sacrul, ce este spațiul sacru?
·Cum se gândește o biserică și cum se articulează o comunitate împrejurul ei?
·Cum citim un asemenea loc public/sacru?
·Cum palpită lumina în biserici?
·Ce este arhitectura memoriei?


Cine este profesorul?
 
Profesorul universitar dr. arh. Augustin IOAN predă la Universitatea de Arhitectură și Urbanism din București, unde este și directorul studiilor doctorale. Cu studii post-universitare la Oxford University și University of Cincinnati, OH, în 2007 a primit și un titlu honoris causa în teologie ortodoxă de la Center for Traditionalist Orthodox Studies din Etna, CA.
 A proiectat peste douăzeci de biserici, din care s-au construit 12, alte 6 fiind în diferite stadii de execuție. A scris și a publicat extensiv asupra temei spațiului sacru și a arhitecturii religioase și a construit catedrala arhiepiscopală cu necropolă regală de la Curtea de Argeș (2008-2016).
Ce vizităm:
Ne intâlnim în Piata Revolutiei, la Memorialul Revolutiei din decembrie 1989, vom vizita apoi Biserica Kretzulescu, Memorialul Holocaustului, biserica Stavropoleos si biserica Sf. Gheorghe Nou, la Brancoveanu acasa.
  

Mai multe detalii la [email protected], 0747 227 224
  Cost de participare:100 euro + TVA
Pret: 
456.90
Pret: 
100.00 EUR
Training special: 
Nu

Unde

Bucuresti-15 iunie 2017, 9:30-17:00
Target :
Categorie :

Pret :

100.00 EUR EUR

Pagina mea Trainingurile mele

 
 
 
 
 
n/a
 

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter