Alexandru Oprescu
Alexandru Oprescu

-

director al Uzinei Mecanica şi Şasiuri Dacia de la 1 Aug 2017
Grup Renault

Uzina Mecanica și Șasiuri Dacia din Mioveni anunță schimbări în managementul său. De la 1 august, Alexandru Oprescu este director al uzinei și îl va înlocui pe Philippe Nottez, care a condus activitățile uzinei, din 1 septembrie 2013. Philippe Nottez devine director al uzinei Renault STA Ruitz, începând din 1 septembrie.

Alexandru Oprescu îi va raporta direct lui Yves Caractzanis, director general Grup Renault România și Președinte Director General Automobile Dacia și, din punct de vedere funcțional, lui Cornel Olendraru, Vicepreședinte Fabricație și Logistică pentru regiunea Eurasia (din care face parte şi România).

Alexandru Oprescu s-a născut la Pitești în 1966 și a absolvit în 1992 Institutul Politehnic din București. Parcursul său profesional include poziţii de top management şi expertiză în mai multe domenii.

Înainte de a se alătura Grupului Renault, Alexandru Oprescu a activat în industria auto încă din 2005, la început, pe platforma de la Mioveni, la Johnson Controls (JCI), unde a fost, succesiv, managerul următoarelor departamente: CKD, Îmbunătățire continuă, Logistică și operațiuni uzină. În 2010 a fost numit director de uzină JCI Mioveni.

Entuziasmul, stilul de leadership și rezultatele sale l-au recomandat către următoarea poziție de executiv de top la uzina nou creată de Johnson Controls, la Craiova. În 2011, în această calitate, a primit și responsabilități internaționale, fiind în același timp directorul uzinei de la Craiova, dar și al uzinei JCI din Sunderland, Marea Britanie, iar apoi al uzinei JCI din Liverpool, Marea Britanie. În 2015 a devenit director general TRW, la Roman.

Alexandru Oprescu are o experiență importantă și în domeniul serviciilor telecom pentru industrie și business, dobândită la Worth -Triumph Adler, care a fost urmată de o perioadă de 8 ani ca director general într-o fabrică din industria alimentară. În calitate de director al Uzinei Mecanica şi Şasiuri Dacia, Alexandru Oprescu este şi membru al Comitetului de Management Grup Renault România.

 
 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter