News

Compania românească Adfaber, câștigătoare la Google Rise Awards 2016

Sebastian Radu › Joi, 2016-12-08 12:45
Adfaber.org, organizația românească ce își propune să creeze un club de tehnologie în fiecare școală și liceu din România, a câștigat unul din premiile Google Rise Awards 2016, pentru efortul depus în scopul facilitării accesului tinerilor la educaţia în tehnologie şi ştiinţe informatice, prin proiectul Kids in Tech.
 

“Cu un computer sau cu o tabletă, copiii pot controla și chiar schimba lumea. Ne propunem să oferim fiecărui elev șansa să își descopere pasiunea pentru tehnologie și programare prin proiectul Kids în Tech (kidsintech.ro). Grantul Google ne ajută să accelerăm dezvoltarea proiectului și să ajungem la copiii care, în mod normal, nu sunt expuși la astfel de activități.”, a declarat Alin Chiriac, CEO si Fondator, Adfaber.
 
“Acest efort comun de a inspira noua generație de inovatori și creatori de tehnologie va atinge zeci de mii de elevi în acest an. Ne bucurăm să includem Adfaber.org în rândul celor 28 de organizaţii din 16 ţări, câștigătoare Google Rise Award 2016. Împreună, ei formează o comunitate de educatori şi avocaţi pasionaţi. Ei sunt cei care produc schimbarea, care implică, educă şi motivează elevii prin activităţi extracuriculare ce promovează educaţia în tehnologie şi ştiinţe informatice”, a adăugat Nicky Rigg, Program Manager, Google RISE Awards. Programul susține organizațiile ce promovează educaţia în tehnologie şi ştiinţe informatice, pentru elevii din mediul preuniversitar. Programul pune accent pe atragerea fetelor, a tinerilor din medii defavorizate şi minorităţi, ce în mod normal nu sunt expuşi sau nu sunt încurajaţi să se îndrepte către domeniul IT. 
 
Kids în Tech are în prezent peste 100 de cluburi de tehnologie în toată România, unde elevii au acces gratuit la resurse complementare de studiu, în strânsă legătură cu nevoile reale din piaţa muncii. Elevii sunt astfel expuşi la tehnologie şi la oportunităţile pe care le oferă aceasta, deprinzând de mici abilităţi care îi transformă din consumatori în creatori de tehnologie.
 
 

0 comentarii 933 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter