Actual

Cum ne tratăm de autosuficiență

Ioana Pielescu › Mie, 2015-07-01 12:37
Știu. Am atâta experiență. Am fost promovat. Lucrez într-o companie mare, în care nu ai cum să exiști fără să fii bun?! Am fost la o gramadă de traininguri slabe, care nu mi-au adus mare lucru. Corect! Așa e. Hai să o luăm pe partea cealaltă: ai experiență, ai rezultate, știi o grămadă de lucruri; există stagnare, constanță în business? Nu. Același principiu se aplică și în evoluția “business-ului personal”: fără o dezvoltare continuă nu există păstrarea nivelului de performanță, cu atât mai puțin creștere. 
Foto: Shutterstock

,,Când mă analizez, mă detest. Când mă compar, sunt mulțumit.” , spunea Pascal. Depinde însă la ce te raportezi. Uneori poate fi ușor să te uiți în jur și să te simți bine... Poate nu ești în mediul potrivit ție, poate doar ego-ului tău. Căci e posibil să te simți bine într-o companie în care ești “steluța”, dar s-ar putea ca ieșind în “piață” să te trezești că ești departe de ceea ce credeai tu că ești.

Vorba românească: mai bine pe la mijloc, decât primul între...mai puțin inteligenți .

La nivel de management asta se vede imediat: un manager care nu se dezvoltă este, de fapt, închis vis-a-vis de viață, față de ce se întâmplă în jurul lui, față de oameni. Nu poți să fii atent la oameni și să nu-ți iei lecțiile de la viață și să nu-ți pui întrebări legate despre ce mai ai de învățat, cizelat. Primul lucru care ar trebui testat înainte de a promova pe cineva în poziție de management este learning agility, reflective learning. Din păcate, mulți, prea mulți, dintre manageri s-au închis în fața self-development-ului: din lipsă de timp, din presiunea rezultatelor, din cauza unor experiențe nereușite în relația cu training-ul, coaching-ul...sau dintr-un ego prea mare (,,eu știu”).

Lumea se mișcă cu viteză: la nivel de business, piață, tehnologie, uman. Atitudinea: eu știu, am demonstrat, nu mai am de ce să mă agit, să aflu, să învăț, să mă dezvolt, este cartea pierzătoare. Da, trebuie să fim extrem de atenți cu ce/cine vrea să ne consume timpul, dar asta înseamnă să vrei să crești (în raport cu tine în primul rând) și să fii dispus să cheltui timp, energie și bani pentru asta. Important este ce vrei de la viață – prioritățile tale – doar fă o proiecție și pe termen mediu (măcar).

Ioana Pielescu este Managing Partner al companiei de training și coaching Qipa. Fondarea Qipa a venit din dorința ei de a crea programe de dezvoltare personală, dar și profesională. Cu peste 10 ani de experiență în domeniu, aceasta a dezvoltat programe pentru mii de cursanți, de la top managment la entry level.

0 comentarii 1374 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter