Actual

Realitatea augmentată a ajuns în România

Sebastian Radu › Mar, 2015-07-07 12:15
Aplicația, care folosește una dintre cele mai recente apariții ale noilor media, a ajuns în România la Centrele Helen Doron English și are ca scop suplimentarea eficienței materialelor de învățare. 

Realitatea augmentată (AR), una dintre cele mai recente apariții ale noilor media, animă, cu sunet și video,  o imagine statică de pe o pagină clasică, prin scanarea acesteia cu ajutorul unei tablete sau a unui telefon inteligent.  Ideea de bază a folosirii noii tehnologii în educație este învățarea naturală alimentată de curiozitate. Astfel, prin intermediul unor materiale specific, copiii ar învăța cuvinte și ar deprinde abilități de citire fonetică, în engleză, într-un mod mai plăcut și mai interactiv.
 
                  “În ziua de azi, în care gadgeturile de ultimă generație sunt componente de neseparat din viața unui copil și a unui adolescent, este foarte greu să-i captezi atenția cu mijloacele clasice de învățare. Strategia noastră, implementată peste tot pe planetă, implică învățarea limbii engleze prin tehnologii de ultimă generație, care să fie foarte ușor de adoptat de către copii. Practic, noi ne dorim să le stârnim, într-o primă fază curiozitatea prin aceste aplicații, iar noile media își vor face, în continuare datoria și-i vor ajuta, sub atenta coordonare a profesorilor, să învețe limba engleză vorbită, la cele mai ridicate standard”, declară specialistul în educație Ștefania Filip, coordonatorul Centrului Helen Doron English.
 

Un exemplu al felului în care aceasta funcționează poate fi văzut în clipul următor:


 
0 comentarii 1009 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter