Leadership

Vrei să-ți schimbi jobul? Activează-ți lista de contacte

Redactia › Mie, 2013-07-17 12:39

A îți găsi un job în această perioadă se poate să reprezinte o cursă plină de obstacole la finalul căreia nici măcar nu poți fi sigur că vei pune mâna pe locul de muncă dorit. Totuși, dacă vrei să faci o schimbare trebuie să fii conștient că nu doar aplicațiile pe site-uri de recrutare sau în secțiunea de cariere de pe site-urile companiilor la care vrei să aplici reprezintă o soluție.

Sursa: 123rf.com

Mădălina Uceanu, specialist în recrutare cu peste 19 ani de experiență, i-a sfătuit pe ascultătorii emisiunii Jurnal de Leadership să își reamintească de una din cele mai bune metode de găsire a unui job: apelarea la lista de contacte pe care ți-ai făcut-o pe parcursul carierei profesionale. Specialistul afirmă că mulți dintre noi am uitat să ne folosim de acest instrument care s-a dovedit a fi unul extrem de util încă dinainte de apariția site-urilor de recrutare. Și nu uitați că o recomandare poate avea o greutate foarte mare în selecția candidaților pentru un job.

Mădălina Uceanu se declară uimită de faptul că, deși există o mulțime de informații legate de modul în care ar trebui realizate CV-urile, multe persoane continuă să își redacteze aceste documente ca și cum nu ar fi interesați de jobul la care aplică și nu și-ar dori să ajungă la interviul de angajare.

„O altă resursă pe care mulți au uitat să o mai folosească sunt prieteni. Aș putea să apelez la ajutorul unui prieten care lucrează și are o anumită experiență pentru a vedea cum m-aș descurca la un interviu de angajare. Dacă mesajul meu l-ar determina pe acesta să mă angajeze. Ce părere și-ar face despre mine? Are sau nu are sens ceea ce îi spun”, afirmă specialistul.

Dacă vreți să aflați care sunt domeniile în care vă puteți găsi un job în această perioadă și ce alte sfaturi vă oferă Mădălina Uceanu pentru a vă crește șansele de angajare, vă invităm să urmăriți înregistrarea emisiunii.

5 comentarii 9770 vizualizări

Comentarii

2013-07-30 11:43

IOANA BOTALCA

am nevoie de un job

Buna ziua imi doresc un job in figuratie,public spectator la emisiuni tv.Multumesc.O zi buna.Am 54 de ani si intimpin greutati datorita virstei........."va sunam noi"

2013-07-26 16:50

NEGOITA

Buna ziua ,doresc un

Buna ziua ,doresc un job(serviciu) in jud. Braila,am 57 ani, pensionar militar,sofer cat.B,C,D,E, cunostinte in contabilitatea primara,arhivar,topografie,operator PC,0761142589 Negoita

2013-07-24 18:33

BACIU DAN

chiar vreau un job mai bun

lucrez de mult timp in aceeasi firma si nu mai sunt apreciat ca inainte.as porni oricand pe un nou drum

2013-07-24 15:27

AAACRISTINA

angajatori care fac propuneri indecente

Imi caut de munca de ceva timp. in urma mesajelor am fost invitata sa imi las CV-ul. Domnii angajatori mi-au raspuns cu amabilitate,CV_ul dv este bun,apoi urmand cerinta de..... "asistent personal" cu specificatia sunteti atragatoare. Mentionez ca am 45 de ani. ce sfat imi puteti da? adresa de maill [email protected]

2013-07-24 12:55

CAMELIA CAPRARIN

un job cu conditii mai bune de munca

sunt asistent de farmacie si vreau conditii mai bune de munca si un salariu mai bun

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter