Leadership

Vrei să obții un job în noua piață a muncii? Crește-ți gradul de „angajabilitate” - Video

Alexandru Poenaru › Vin, 2014-07-18 10:58

Piața muncii se schimbă și odată cu aceasta se modifică și nevoile angajatorilor. Companiile se plâng că se confruntă cu un deficit de talente și că doresc să investească în dezvoltarea viitoarei generații de lideri. Candidații reclamă lipsa unor locuri de muncă potrivite studiilor și pregătirii lor și chiar se plâng că nu mai există o siguranță a locului de muncă. Cum se pot asigura candidații că vor obține jobul dorit? Ce le lipsește angajatorilor pentru a putea dezvolta viitoarele generații de lideri? Acestea au fost doar două dintre întrebările care și-au găsit raspunsul în ediția de luni, 14 iulie, a emisiunii Jurnal de Leadership, care a avut-o ca invitat pe Corina Gonteanu, Marketing & Communications Manager la Manpower Group România.

Sursa:123rf.com

Corina Gonteanu afirmă că am intrat ȋntr-o nouă eră, cea a resurselor umane. Dacă ȋn trecut tehnologiile au schimbat lumea, acum resursa dominantă constă tocmai ȋn potenţialul şi creativitatea umană. Resursa umană a depăşit stadiul de „resursă”, dobândind un element competitiv care diferenţiază companiile ȋntre ele şi care este capabilă să găsească soluţii ȋn situaţiile de incertitudine. „Asta şi caută directorii de resurse umane: persoane care să poată face faţă acestor situaţii de incertitudine”, declară Corina Gonteanu.

A fi lider este un talent nativ? Sau o abilitate ce se poate deprinde ȋn timp? Cam aceasta este ȋntrebarea pe care şi-o adresează foarte mulţi directori de HR. „Nu cred că există un răspuns standard. Este clar că atunci când vorbim despre talente, vorbim şi de anumite calităţi ȋnnăscute, dar vorbim şi de modul ȋn care aceste calităţi au fost dezvoltate. Mai bine zis, despre cum anumite lipsuri au fost suplinite prin experinţă, expunere sau exerciţiul altor abilităţi”, precizează specialistul Manpower Group România.

Ȋn ceea ce priveşte leadershipul, acesta intervine atunci când talentele ajung pe poziţiile-cheie, de unde pot influenţa activitatea altor talente. Conform Corinei Gonteanu, liderul de astăzi trebuie să fie polivalent: atât reactiv, cât şi proactiv, strategic, dar şi tactic, precum şi conceptual, dar şi ancorat ȋn concret. Aceste calități gravitează ȋn jurul a 3 elemente-cheie ce ȋl fac pe lider să iasă ȋn evidenţă: educaţia, experienţa - care trebuie să fie atât relevantă pe domeniu, cât şi suficient de extinsă ȋn timp - şi expunerea internaţională de care au beneficiat proiectele acestuia. Din acest ultim punct de vedere, perioada crizei nu a ajutat la dezvoltarea unei noi generații de lideri. Proiectele unde aceştia aveau oportunitatea de a-şi exprima talentul au fost organizate ȋn număr mai mic. Tot criza a dus și la o modificare a așteptărilor de la viitori lideri. Ceea ce se cere acum de la aceștia este mai multă flexibilitate şi capacitate de a face faţă situaţiilor tensionate.


Pentru mai multe informații legate de cum să îți crești gradul de angajabilitate, dar și ce soluții au la dispoziții companiile pentru a dezvolta viitoarea generație de lideri, vă invităm să urmăriți, mai jos înregistrarea ediției din 14 iulie a emisiunii Jurnal de Leadership.

0 comentarii 3013 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter