Leadership

Robin Sharma: Invatam sau regresam

Robin Sharma › Mie, 2010-07-14 16:00

Exista un remediu impotriva imbatranirii, de care nu vorbeste nimeni. Se numeste invatare. Dupa parerea mea, atata vreme cat inveti ceva nou in fiecare zi, iti largesti orizontul cunostintelor personale si iti perfectionezi modul de a gandi, nu poti imbatrani.

Robin Sharma

Nu imbatranesc decat aceia care isi pierd dorinta de a progresa si curiozitatea naturala. „La fiecare trei sau patru ani, ma apuc sa studiez ceva nou.

De exemplu, arta japoneza; sau poate economia. Trei ani de studiu nu sunt in niciun caz suficienti pentru a stapani o disciplina, dar sunt de ajuns pentru a o intelege. Asadar, timp de peste 60 de ani, am tot studiat cate o disciplina,” spunea Peter Drucker, intemeietorul managementului modern, care a trait pana la varsta de 95 de ani. O personalitate stralucita.

Anul trecut, am avut bucuria de a petrece cateva ore discutand cu Shimon Peres, fostul prim ministru israelian si laureat al premiului Nobel pentru pace. Avea aproape 82 de ani pe atunci si nu am putut sa nu remarc cum ii scanteiau ochii vorbind despre dragostea sa pentru carti, mari idei si invatare.

L-am intrebat: „Domnule Peres, cand cititi?” Raspunsul a fost: „Robin, dar cand nu citesc? Citesc dimineata cand ma trezesc, citesc oricand am un ragaz in timpul liber si in fiecare seara fara exceptie. De obicei imi petrec sfarsitul de saptamana citind carti bune. Cartile sunt tovarasii mei nedespartiti.” Si a adaugat cu un zambet: „Daca mananci de trei ori pe zi, vei fi satul. Dar daca citesti de trei ori pe zi, vei fi intelept.”

Prea multi oameni nu mai pun niciodata mana pe o carte dupa absolvire. De necrezut. Prea multi petrec mai mult timp in fata televizorului, decat cufundati in gandurile celor mai mari personalitati care au trait pe acest pamant. Prea multi si-au inchis mintea in fata ideilor noi si a gandurilor inalte.

O singura idee intalnita intr-o carte poate schimba complet modul in care comunici cu oamenii. O singura idee gasita intr-o carte te poate ajuta sa duci o viata mai lunga sau mai fericita sau sa-ti conduci afacerile cu un succes remarcabil. Nu plecati niciodata de acasa fara o carte in mana.

5 comentarii 12059 vizualizări

Comentarii

2010-08-01 11:16

DEACONU PAUL IULIAN

Kudos!

Kudos!

2010-08-04 21:37

IULYA

;)

kudos :D

2010-07-22 12:18

JENELEA

Pricop

Imi place Robin Sharma ,pentru sfaturile pe care le da dar mai ales pentru faptul ca nu ma mai simt singura care alege sa citeasca si sa fie marginalizata pentru acest lucru intr-o lume in care a invata poate deveni un stigmat....Revistei Cariere multumesc ca existati si sunteti autentici

2010-07-22 18:16

YUGO

Sharma

Bine zis ... baiatul asta este fantastic. Dimineata ii ascult audio book-ul in masina si este extraordinar de energizant. Iar eu nu sunt asa de usor de impresionat.

Nu stiu unde o sa fiti voi pe 29 Septembrie dar eu sigur voi fi la Conferinta. Prin Cariere. Nu pot rata asa ceva.

2010-07-17 05:31

MARINELLA ALEXANDRESCU

Excelent articol

Robin Sharma are perfecta dreptate.Cartile sunt si prietenii mei fideli, discreti si intelepti.
Multumesc mult revistei "Cariere" pentru ca-mi insenineaza viata, in aceste vremuri cu oameni nervosi, vulgari si indolenti.
Mult succes in continuare.

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter