Leadership

Puterea conexiunii umane - în viață și în business

Felicia Luca › Joi, 2018-07-12 13:21
Conexiunea umană este schimbul de energie dintre oamenii care își acordă atenție unul altuia. Aceasta face ca experiențele noastre de viață să fie mult mai profunde, ne inspiră să facem schimbări și consolidează încrederea dintre oameni.
foto: Pixabay

Albert Einstein spune:  „Fiinţa umană face parte integrantă dintr-un ansamblu mai mare, pe care noi îl numim Univers. Ea este limitată de timp şi spaţiu. Omul se experimentează pe sine, gândurile şi sentimentele sale, ca fiind separate de restul Universului, dar aceasta nu este decât o iluzie optică a conştiinţei sale. Această iluzie este un fel de închisoare în care trăim cu toţii şi care ne limitează la dorinţele noastre personale şi la afecţiunea pentru cele câteva persoane din jurul nostru. Misiunea noastră este să ne eliberăm din această închisoare lărgind cercul compasiunii, astfel încât aceasta să cuprindă toate creaturile vii şi întreaga natură, în toată splendoarea ei. Chiar dacă nimeni nu poate realiza în totalitate acest lucru, însăşi încercarea de a-l transpune în practică ne conduce la eliberare şi reprezintă un fundament pentru siguranţa noastră interioară.”

Este foarte important să ne simțim văzuți, acceptați. Magia omenescului stă în capacitatea oamenilor de a se conecta, de a inspira, de a fi parte din întreg.

Uneori nu suntem siguri dacă suntem văzuți. Alteori suntem siguri că suntem nevăzuți. Dar atunci când ne simțim văzuți, ne trăim din plin. Ne simțim liberi să fim noi înșine și să funcționăm la întreaga noastră capacitate. Avem acces la toate resursele noastre, suntem puternici și inspirați.


© AGCM, Inc

5 moduri de a realiza conexiune umană autentică

Fii bun. Bunătatea îți energizează sufletul. Fii dovadă vie că bunătatea există.

Ascultă. Să știi să asculți este o artă. Când asculți arăți că îți pasă. E un mod de a spune: „Ești interesant”, „Ești important”, „Contezi”.

Hrănește-ți încrederea în tine. Încurajează-i și pe ceilalți să aibă încredere în ei. Înconjoară-te cu oameni care cred în tine.

Încearcă să nu judeci. Fiecare om are propria călătorie de făcut. Singura privire clarificatoare este privirea iubitoare.

Distrează-te, simte-te bine. Fii tu însuți, relaxează-te, lasă-ți mintea și sufletul să zboare libere.

 

Dr. Ned Hallowell este specialist în depresie și deficitul de atenție, precum și în domeniul a ceea ce el denumește „momentul  uman”. „Momentul uman” presupune două aspecte: prezența fizică a oamenilor și atenția emoțională și intelectuală a acestora. Cercetările sale arată că, pentru majoritatea oamenilor, cele mai semnificative și intense experiențe de viață sunt atingerea obiectivelor și conexiunea umană.

Ned Hallowell ne atenționează că oamenii care, în drumul lor spre succes, se bazează foarte mult pe formele de comunicare electronică au tendința de a neglija conexiunea umană, devenind izolați, suspicioși și deprimați. De asemenea, echipele care comunică electronic, fără a-și acorda ocazia de a petrece împreună timp de bună calitate, care să-i apropie, nu vor ajunge să fie unite și nu vor atinge nivelul de colaborare necesar pentru a performa.

5 moduri de a valorifica puterea conexiunii umane

Adună-ți echipa în afara spațiului de lucru de cel puțin două ori pe an, pentru a facilita conversațiile autentice. Când petrec timp împreună în acest fel, oamenii se conectează mai bine atât unii la alții, cât și la viziunea lor comună.

Fii atent dacă te simți iritat de solicitarea cuiva de a petrece timp împreună cu tine, din cauză că te-ar abate de la programul zilei, de la e-mail-uri sau de la sarcinile de lucru. Acesta poate fi un indiciu că ceva nu e în regulă. Dacă te simți prea stresat pentru a accepta conexiunea umană, atunci trebuie să ai mai multă grijă de tine.

Încearcă să ai cel puțin o conversație reală și autentică pe zi. Schimbul superficial de amabilități nu e o conversație de calitate. Conversațiile cu impact sunt cele care îți prilejuiesc o mai bună înțelegere a lumii. Sunt cele care te fac să lași orice altceva deoparte și să fii prezent și atent.

Creează o cultură care pune preț pe timpul oamenilor. În timpul ședințelor, nu permite întreruperile și sosirea cu întârziere. Asigură-te că subiectele discutate sunt importante și utile. Nu irosi timpul oamenilor cu nesfârșite runde de raportări și nu lăsa ca ședințele să se transforme în sesiuni de verificare a e-mail-urilor.

Fii prezent fizic, în persoană, alături de oamenii importanți din viața ta. Participă la evenimentele importante pentru familie, pentru prieteni și pentru colegii tăi. Când ești acolo, nu trimite mesaje sau mail-uri. Fii prezent cu adevărat – vei realiza o conexiune umană reală, a cărei putere o vei simți și o vor simți și ceilalți.

Include conexiunea umană în planul tău strategic de succes, pentru că face parte din toate rețetele vieții – de succes, de productivitate, de sănătate, de fericire. Suntem făcuți pentru conexiune umană - așa trăim, așa reușim, așa inspirăm.

Surse:
Harvard Business Review - The human moment at work
"I see you" - The power of human connection"
"The value and purpose of human connection"

0 comentarii 734 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter