Oameni care ne inspiră

Tibi Ușeriu ar putea să nu ducă până la capăt cursa celor 617 km

Dana Badea › Mie, 2018-03-14 13:09
Tibi Ușeriu a câștigat de două ori consecutiv concursul Arctic Ultra 6633. Și anul acesta conduce detașat dar există temeri că ar putea abandona cursa. 
arhiva personală Tibi Ușeriu

„Mă cam dezintegrez un pic, dar acum am un pic de energie să duc partea asta de ice-road. Numai să vedem cât pot să merg. Cred că nu mai e acum de locul întâi, doi, cred că e pentru cine o termină, cursa asta. Pentru că e destul de dificilă. Nu-s obosit, sunt praf,” a declarat Tibi Ușeriu pentru stirileprotv.ro. 

De la sfârşitul săptămânii trecute, când s-a dat startul ultramaratonului, Tibi Ușeriu a reuşit să parcurgă peste 400 de kilometri, în condiţii meteo extreme, cu furtuni de zăpadă şi temperaturi de -40 de grade Celsius. În aceste condiții se pune întrebarea dacă cei 617 km care-i stau înainte lui Ușeriu vor putea fi parcurși până la capăt. 

La start au pornit 4 români - printre care și o femeie. În afară de Tibi, ceilalți au abandonat cursa.
A zecea ediţie a Maratonului Artic se desfăşoară în perioada 8 - 17 martie, punctul de plecare fiind Eagle Plains Canada, iar sosirea la Tuktoyaktuk. Maratonul 6633 Arctic Ultra este considerat cel mai greu concurs din cauza temperaturilor extreme, care coboară până la minus 60 de grade Celsius.

Într-un interviu acordat Revistei CARIERE, Tibi Ușeriu declara că „eu sunt suma unor întâmplări făcute din lumini și umbre, un om care se reinventează mereu, care aleargă și este curios peste ce fel de Tibi va da la finalul cursei”.

Puteți citi interviul integral aici. 


 

0 comentarii 932 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter