Oameni care ne inspiră

Confesiunea unei foste angajate Apple care a fost concediată de 5 ori de Steve Jobs

Dana Badea › Mar, 2017-11-21 13:19
Steve Jobs se supăra foarte repede și nu avea răbdare cu nimeni. Avea o viziune a ceea ce trebuia să faci şi se enerva dacă lucrurile nu se întâmplau când şi cum voia el.

Este confesiunea unei foste angajate Apple, Andy Cunningham, relatează Business Insider.

Arunca cu obiecte în oameni, îi înjura, îi critica chiar și după felul în care se îmbrăcau, mărturiseşte ea.

Cu toate acestea, Andy Cunningham declară că i-a plăcut să lucreze cu Steve Jobs, deşi a concediat-o de 5 ori și se purta urât cu ea.

Ea spune că a fost unul dintre oamenii pe care criticile lui Jobs o ambiționau să dea ce e mai bun și îi este recunoscătoare pentru totdeauna pentru experiență, pentru că acum „sunt mult mai bună în ceea ce fac decât aș fi fost fără el.” Dar pe unii dintre angajați acest comportament i-a distrus.

Cunningham povestește cum a fost chemată de Steve Jobs şi i-a spus că va fi dată afară, pentru că nu era mulțumit de munca sa, refuzând chiar să-i plătească cei 35.000 de dolari pe care-i datora pentru munca prestată. 

A plecat de acolo şi l-a sunat pe mentorul ei, Regis McKenna, care a sfătuit-o că dacă vrea să își ia banii „trebuie să-l convingă cu ceva". Ea a reușit să obțină o nouă întâlnire cu el și l-a rugat din nou să-i dea banii pentru munca prestată.

Steve Jobs a refuzat din nou, apoi ea l-a informat pe Jobs că ar fi bine să-i dea banii întrucât primeşte 30-40 de apeluri pe săptămână de la presă iar cea mai frecventă întrebare a reporterilor este cum e să lucrezi cu Steve Jobs.

„Deocamdată le zic doar lucruri drăguţe", a zis Cunningham care și-a primit banii și după o vreme a fost reangajată de Jobs.

Citește și: Ce faci când n-ai diplome universitare care să-ți decoreze pereții?

Cu toate acestea, John Sculley, fost CEO Apple, a mărturisit pentru aceeași publicație că Steve Jobs a fost „cel mai bun recrutor pe care l-a întâlnit vreodată”. 

Scully spune că Jobs nu își punea nicio limită când era vorba de atragerea celor mai bune talente în compania sa. „Succesul a fost determinat de încrederea sa în misiunea Apple”, a punctat acesta. 

sursa: Business Insider 
s
ursa foto: biography.com

0 comentarii 4068 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter