Oameni care ne inspiră

Richard Branson e convins că fiecare este arhitectul propriului destin

Constantin Pescaru › Joi, 2018-07-19 17:47
Richard Branson este fondatorul Virgin Group, are o insulă privată şi este miliardar. Însă viaţa lui nu a fost numai lapte şi miere. În copilărie, fiind dislexic, s-a descurcat destul de greu la şcoală. Dar nu s-a lăsat doborât de obstacolele pe care le-a întâlnit în cale. Iată câteva moduri în care a reuşit să treacă peste momentele dificile.

Omul de afaceri încurajează întotdeauna tinerii să aibă încredere în ei şi în ideile lor, în ciuda reticenţei venite din jurul lor.

Business Insider scrie că miliardarul e dovada vie că orice e posibil.

În copilărie, celor din jurul lui le era greu să îşi imagineze că băieţelul cu părul blond, dislexic, care nu se descurca prea bine la cursuri, va ajunge să fie un pionier al industriei muzicale, să aibă o companie jocuri video, să conducă un operator aerian şi să se ocupe de un proiect ce implică zborul în spaţiu.

Dar cum a reuşit Branson să depăşească aşteptările celorlalţi? Ei bine, ideea e simplă: a avut încredere în el şi nu a renunţat la ideile sale.

"Au fost o mulţime de momente, pe parcursul carierei mele, în care ideile mele au fost trecute cu vedere. Prieteni, membrii familiei, oameni pe care îi admiram, posibili finanţatori - cu toţii au omis să vadă oportunităţile pe care eu le vedeam. Dar acest lucru nu m-a dat înapoi. Ba din contră, m-a determinat să lupt mai mult pentru a le îndeplini", explică Branson.

El crede în a doua şansă - inclusiv pentru implementarea unui proiect respins iniţial, omul de afacere susţine că va mai veni o vreme în care vei avea şansa să îl resuscitezi. Tot ce contează este să nu renunţi cu uşurinţă.

"Imaginaţi-vă cum ar fi fost dacă J.K. Rowling nu persevera când alţii nu îi recunoşteau munca. Dacă ar fi renunţat, acum nu ne-am fi putut bucura cu toţii de cărţile scrise de ea. Harry Potter şi Piatra Filosofală a fost respinsă de 12 ori!", punctează Branson, care adaugă că nici lui Thomas Edison nu i-a ieşit din prima inventarea becului.

În plus, miliardarul, la fel ca cei pomeniţi anterior, a învăţat din greşeli: "E imposibil să îţi iasă totul din prima. Important este cum învăţăm din erorile noastre. Cu toţii merităm să avem parte de a doua şansă".

0 comentarii 683 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter