Oameni care ne inspiră

O echipă de IT-işti români cu internship la Google şi Facebook îi ajută pe elevi să dea simulare online la Bac

Constantin Pescaru › Lun, 2018-04-16 12:15
În data de 28 aprilie 2018, 1.000 de elevi vor susţine gratuit simularea examenului de Bacalaureat la Informatică, pe platforma WellCode.ro, dezvoltată de o echipa de IT-işti români cu internship-uri la Google şi Facebook.

După finalizarea simulării, participanţii la ineditul proiect vor putea verifica în timp real cum s-au descurcat, ce notă ar fi obţinut la această probă, care sunt întrebările la care au greşit şi variantele corecte.

De asemenea, organizatorii vor posta şi un clasament virtual, pentru ca elevii să îşi poată compara performanţele şcolare şi în funcţie de ceilalţi colegi care au susţinut simularea pe www.wellcode.ro.

Problemele pe care aceştia le vor rezolva vor fi similare, ca topic şi grad de dificulate, cu cele care au fost susţinute în trecut la examenul de Bacalaureat la Informatică, pentru elevii care au urmat specializarea informatică intensiv. Înscrierile au început deja, iar primii 1.000 de elevi înscrişi vor beneficia de testare gratuită.

Platforma este dezvoltată de o echipă formată din tinerii IT-işti, care au realizat intershipuri la companii de top din străinătate, precum Google sau Facebook şi au pregătit olimpici care au obţinut zeci de medalii la competiţii naţionale.

Petru Trîmbiţaş a fost intern la Facebook şi Palantir, are 6 ani de experienţă în predarea informaticii în mediul online şi este medaliat la olimpiadele naţionale de informatică în liceu.

De cealaltă parte, colega lui, Bianca Ioana Costin, a participat la două sesiuni de intership la compania Google, are 4 ani de experienţă în predarea informaţii în mediul virtual şi este şefă de promoţie la secţia Informatică-Engleză de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Pentru realizarea platformei, cei doi IT-işti au fost sprijiniţi de alţi 8 colegi, toţi de asemenea cu experienţă şi rezultate deosebite în domeniu.

Proiectul a luat naştere din dorinţa IT-iştilor de a schimba mentalitatea învăţământului românesc, cel puţin în domeniul Informaticii, care are nevoie de modernizare continuă. 

Meditaţiile tradiţionale vs. meditaţiile online

Specialiştii în educaţie şi antreprenoriat sunt de părere că elevii, dar nu numai, îşi îndreaptă atenţia tot mai mult către platforme de învăţare online, datorită multiplelor lor avantaje şi beneficii.
În primul rând, pe platforme educaţionale nu eşti constrâns de un orar anume şi nu primeşti o normă anume de învăţare. Poţi învăţa când vrei, cât vrei şi primeşti ajutor exact când ai nevoie, în comparaţie cu meditaţia tradiţională când depinzi de orarul profesorului, de disponibilitatea lui de a îţi oferi sprijin, iar răspunsurile la prezumtivele întrebări vor veni abia la cursul din săptămâna viitoare.

În acelaşi timp, este destul de dificil să găseşti un profesor de Informatică bun care să îşi facă timp să te pregătească, în schimb, pe WellCode, conţinutul este conceput şi revizuit de o echipă cu peste 5 ani de experienţă în pregătirea elevilor, echipă cu un background profesional impresionant şi cu stagii de practică la companii precum Facebook sau Google.

Nu în ultimul rând, platforma îţi evaluează automat programele scrise, oferindu-ţi mai multe exemple şi soluţii pentru a fi sigur că acesta este corect, iar apoi vei primi sfaturi pentru a îmbunătăţi calitatea codului. Ca o comparaţie, profesorul de la clasă îţi va comunica unde puteai face mai bine, dar fără să îţi ofere o paletă largă de opţiuni.

0 comentarii 764 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter