Oameni care ne inspiră

Monica Cadogan: Afacerea Vivre e MBA-ul meu

Luiza Gireadă › Vin, 2015-11-20 14:24
„Să fiu antreprenor bun în industria mea înseamnă să țin organizația agilă, să găsesc oamenii în momentul în care ei au acest apetit pentru descoperire și experimentare și să rescriem legi, chiar și pe cele pe care tot noi le-am scris”. Descoperirea unui nou continent și construirea unei „mașini electrice” sunt două dintre metaforele pe care Monica Cadogan le folosește atunci când încearcă să explice ce și-a propus să facă, împreună cu ceilalți doi acționari, atunci când a „deschis” Vivre, magazinul online care vinde produse home & deco în România și în alte șase țări din regiune. 

Au trecut doar trei ani de atunci, iar acum cifrele arată așa: 150 de angajați, vânzări de 25 de milioane de euro în România, Bulgaria, Ungaria, Croația, Polonia, Slovenia, Slovacia (inclusiv TVA), 40.000 de comenzi lunar, în medie, și mii de furnizori. Dacă ești cumpărător, și mai ales cumpărătoare, navigarea pe paginile cu veselă, fotolii sau oglinzi, grupate în funcție de o tematică, e o modalitate de relaxare. Și poate de shopping. În spate însă, lucrurile sunt complicate și dificile. Dacă ai timp și răbdare vei găsi informații despre fiecare dintre cei peste 4.000 de furnizori cu care compania e în diverse relații (a lucrat, vrea să lucreze, a renunțat la ei din anumite motive, etc), despre unul dintre cei 1,6 milioane de membri care au făcut cumpărături (de câte ori, în valoare de cât, când etc), despre fiecare angajat.

Un ocean de informații care te poate copleși, dar care pare a fi chiar provocarea pe care Monica o caută, sursa dezvoltărilor viitoare, sursa înțelegerii clienților și intuirii direcției în care trebuie mers. „Jucăria” ei, după cum se exprimă, dar una tratată cu seriozitatea celui care a lucrat ani buni în consultanța de business. „Așa putem defini antreprenoriatul: noi reacționăm la ceea ce se întâmplă. Provocarea cea mai mare a ecommerce-ului este să ne adaptăm destul de repede și asta are niște implicații profunde asupra organizației, asupra numerelor. Noi creștem pentru că experimentăm foarte mult. Avem o mulțime de uși pe care le putem deschide sau nu”.

Monica Cadogan este CEO Vivre. Are 34 de ani, trei fetițe dintre care cea mai mică are doar un an și jumătate, grija unei case, un soț irlandez împreună cu care deține Advisory Delta, compania care are 45% din acțiunile Vivre. Restul este deținut de Neogen (50%) și Andras Nagy Vajda (5%), care este și directorul de tehnologii al Vivre. „Am vrut un proiect în care să folosim și capacitatea grupului din care făceam parte, Neogen, experiența în spațiul online, dar să facem un business adresat clienților, cu numere mari, curat. Industria de home & deco nu era atât de aglomerată și eu personal m-am simțit mai confortabilă cu zona asta. Sunt o femeie care e și coordonator de gospodărie, mă preocupă și ce mănâncă familia mea astăzi, mă preocupă și frumosul din jurul meu. M-am simțit în target”.

Monica este mama care își duce dimineața copilul la grădiniță și ajunge la timp acasă pentru a-i ajuta pe copiii mai mari la teme, dar nu vă lăsați însă păcăliți. Își face timp și să citească despre istorie, sociologie, economie. „Îmi place foarte mult să citesc. Citesc de la lucruri de specialitate la cărți istorice, literatură și cărți motivaționale. Acum citesc despre cele mai mari 100 de greșeli din istorie. E o zonă care mă preocupă, de socio-istorie. Îmi place să reflectez la ceea ce se întâmplă în jurul nostru și, uneori, te uiți și în trecut. Citesc biografii, lucruri despre personalitățile istorice, analize. În online, foarte mult news cu analize. De exemplu, despre listarea unui competitor din America. Lucruri foarte relevante pentru noi”.
 

3 comentarii 14491 vizualizări

Comentarii

2017-01-29 02:40

PISA

Sa va ia d****

Sa va ia d****

2017-01-29 02:36

BULA

Esti dusa .... Spre gara

Esti dusa .... Spre gara progresu cu mana de ciprian o chestie dati ochelari jos sa vezi mai bine ce vezi ca de auzit pauza e un adevar 100% si gandeste ce vorbesti sa nu tio ia carlss zeiusul in fata ciudata firma asta vivre seamana ca un lagar sau un peniteciar o sa revin va urma....

2017-01-29 02:31

BULA

Esti dusa .... Spre gara

Esti dusa .... Spre gara progresu

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter