Oameni care ne inspiră

Iubește-ți negativitatea! Cum îți va răspunde Universul? Ambiţionată de propria-i poveste tristă de viață, Louise Hay a reuşit să iasă la liman și să devină un model al dezvoltării personale

Roxana Roseti › Lun, 2017-09-04 01:16
Dacă ceva în viaţă devine foarte uşor, atunci, aceasta nu este o lecţie, este ceea ce cunoaştem deja. Tot ce trebuie să ştiţi vine la locul potrivit şi în momentul potrivit. Viata este foarte simpla. Ceea ce dăruim, aceea și primim! Noi înșine suntem izvorul propriilor griji. Pe de altă parte, dacă stabilim armonia și echilibrul în conștiință, găsim armonie și echilibru și în viață…

Acestea sunt numai câteva dintre îndemnurile, învățăturile celebrei  Louise Hay – considerată pionieră a gândirii pozitive şi a efectelor vindecătoare ale acesteia, cea care a plecat dintre noi în dimineața zilei de 30 august 2017, la vârsta de 90 de ani.

Cărţile ei (a vândut peste 50 de milioane de cărți în întreaga lume) promovează şi susţin autocontrolul, echilibrul, aprecierea de sine şi fericirea, concepte care stau la baza filosofiei sale. Fire puternică şi luptătoare, Louise Hay a reuşit să treacă peste multe obstacole datorită viziunii pozitive  asupra vieţii, lucru care a motivat-o să împărtăşească şi celor din jur micile ei „secrete”. Printre cele mai importante cărţi se numără "You Can Heal Your Life" – ”Poţi să-ti vindeci viaţa”, carte în care este prezentată strânsa legatură dintre minte şi corp şi felul în care putem să înţelegem cauzele reale ale bolilor cu care se confruntă organismul nostru. 

Puterea transformatoare

Ambiţionată de propria-i poveste, Louise Hay a reuşit ca dintr-o persoană simplă, cu o viaţă nu tocmai fericită, să devină un simbol al succesului şi un model pentru milioane de oameni. La ce ne referim  când spunem că nu a avut o viață prea fericită?

Hay avea să își spună oarecum povestea vieții într-un interviu acordat lui Mark Oppenheimer de la The New York Times, în mai 2008.  Atunci ea a declarat că s-a născut în Los Angeles, că avea o mama săracă care s-a recăsătorit cu un om violent (a abuzat fizic de ea și mama ei). Potrivit lui Hay, când avea vârsta de 5 ani a fost violate, la vârsta de 15 ani a renunțat la liceu și a rămas însărcinată. Apoi s-a mutat la Chicago, unde a lucrat în locuri de muncă cu venituri mici. În 1950, s-a mutat u în New York. În acest moment a început o carieră ca model și a reușit să lucreze pentru Bill Blass, Oleg Cassini și Pauline Trigère. În 1954, s-a căsătorit cu omul de afaceri englez Andrew Hay, dar după 14 ani de căsătorie acesta a părăsit-o pentru o altă femeie. Louise a mai declarat în cadrul inteviului, că acesta a fost momentul declanșator, acela în care a descoperit puterea transformatoare a gândirii. A început să studieze lucrările unor autori precum Florence Scovel Shinn, care susțineau că gândirea pozitivă ar putea schimba circumstanțele materiale ale oamenilor. Printre altele, Louise a început să studieze meditația transcendentală la Universitatea Internațională Maharishi din Fairfield, Iowa.
Hay a mai descris cum în anii 70 a fost diagnosticată cu cancer de col uterin "incurabil" și cum a început un “regim” care includea terapie, nutriție și reflexologie, susținând în interviu că a scăpat de cancer prin această metodă.

Înțelepciunea veche

În 1976, Hay a scris prima sa carte - "Heal Your Body", care a conținea o listă a diferitelor afecțiuni corporale și a cauzelor lor metafizice "probabile". Această carte a fost ulterior extinsă în cartea ei "You Can Heal Your Life", publicată în 1984. În februarie 2008, a fost al doilea pe lista de bestseller-uri variate din catalogul New York Times. În același timp, Louise a început să conducă grupuri de sprijin pentru persoanele cu HIV. Munca sa cu acești pacienți adevenit extrem de cunoscută, astfel că a fost invitată să apară în emisiunea The Oprah Winfrey Show și în emisiunea Phil Donahue în aceeași săptămână, în martie 1988.

Se consideră că “Poţi să-ţi vindeci viaţa” este cartea cea mai bine vândută din lume pe tema autovindecării, a transformat viaţa a milioane de oameni. Foarte mulţi cititori au declarat că această carte le-a modificat definitiv percepţia asupra rolului pe care îl joacă mintea asupra stării de sănătate a corpului fizic şi asupra bunăstării psihice. Există și filmul "Poţi să-ţi vindeci viaţa", care are la bază ideile lui Louise Hay, film care a fost lansat în 2008). Iată ce spunea chiar Louise: "Acest film este povestea vieţii mele, a învăţăturilor mele şi a felului în care am aplicat principiile acestor învăţături în propria viaţă". Multe nume de marcă din domeniul spiritualității, dar și din cel al ştiinţelor şi-au adus contribuţia la acest film alături de Louise, oameni care și-au împărtăşit propria experienţă şi au explicat importanța transformării mentalităţii şi influenţele acesteia în starea noastră de sănătate, dar şi în viaţa noastră în general.
Louise a introdus în scrierile sale, bazate pe propria experiență de viață, înțelepciunea veche, transmisă fie pe cale religioasă, dar mai ales inițiatică, idei spirituale tot mai des verificate de psihologie, psihanaliză, fizică cuantică, chiar filosofie, toate putând fi folosite ca instrumente de dezvoltare personală.

Primul pas

Louise spune, printre multe alte lucruri considerabile, că primul pas în rezolvarea mai multor probleme (de sănatate si nu numai) este să te iubești pe tine însuți. “Când oamenii încep să se iubească pe ei înșiși mai mult și mai mult în fiecare zi, viața lor se va îmbunătăți.
Iată doar câteva dintre recomandările pe care Louise Hay le are pentru toți cei care vor să își transforme viața, de ce nu – să și-o remodeleze:

1. Iartă-te
Lasă trecutul în urmă. Ai făcut tot ce ai putut la momentul respectiv, cu înțelepciunea de ATUNCI. ACUM este un alt timp. Timpul evoluției, al schimbărilor și viata ta va fi diferită.
2. Ai răbdare cu tine
Fii blând și răbdător cu tine pe măsură ce înveți lucruri noi. Tratează-te ca pe o persoană pe care o iubești foarte foarte mult.
3. Nu te mai critica
Critica nu rezolvă nicio problemă. Refuză să te mai critici. Acceptă-te așa cum ești. În momentul în care te critici, schimbările vor fi negative. Dacă te accepți așa cum ești, schimbările vor fi pozitive.
4. Nu te teroriza
Încetează să mai ai gânduri negre. Găsește o imagine mentală care îți produce plăcere și de fiecare dată când ai un gând negativ, schimbă-ți concentrarea de la acel gând care te sperie, la imaginea plăcută.
5. Fii blând cu mintea ta
Să te urăști înseamnă să-ți urăști gândurile. Nu te urî pentru că ai gânduri negative. Pur și simplu înlocuiește-le cu blândețe, cu lucruri pozitive.
6. Laudă-te
Critica distruge spiritul interior. Lauda îl dezvoltă. Laudă-te și prețuiește-te cât de mult poți. Spune-ți de cât mai multe ori ce bine te-ai descurcat în diverse acțiuni.
7. Ajută-te
Găseste modalități care să te ajute. Roaga-ți prietenii sau colegii să te ajute și accepta-le ajutorul când ți-l oferă. Ești puternic atunci când ești ajutat.
8. Iubește-ți negativitatea
Acceptă faptul că ți-ai creat gândurile negative pentru a-ți îndeplini o nevoie. Doar că acum descoperi și căi pozitive de a-ți indeplini acele nevoi. Eliberează-te cu dragoste de vechile credințe.
9. Ai grijă de corpul tău
Învață noțiuni despre nutriție, află care este “combustibilul” cel mai optim pentru energia și vitalitatea ta. Învață să faci mișcare. Ce fel de exerciții fizice îți plac? Prețuiește “templul” în care locuiești.
10. Uită-te în oglindă
Uită-te în ochii tăi. Arată-ți prin privire cât de mult te iubești. Iartă-te în timp ce te uiți în oglindă, vorbește cu părinții tăi în timp ce te uiți în oglindă. Cel puțin o dată pe zi spune-ți “Te iubesc! Te iubesc foarte mult!”.
11. Iubește-te ACUM!
Nu aștepta să te faci bine, să mai slăbești puțin, să-ți iei o slujbă nouă, să-ți găsești jumătatea. Iubește-te ACUM!
12. Distrează-te
Adu-ți aminte de lucrurile care îți aduceau bucurie în copilărie. Și adu din nou acele lucruri în viața ta. Bucura-te de tot ce faci și exprimă-ți bucuria că trăiești. Zâmbește! Râzi! Fii exuberant și Universul îți va răspunde cu exuberanță!

Și, nu în ultimul rând, și tot de la Louise Hay citire -  Pentru a deveni posesorii tuturor lucrurilor incredibile, trebuie mai întâi să credem că ele sunt posibile!
 
*Iată mesajul postat pe data de 30 august pe  pagina de Facebook a lui Louise Hay, care acum poartă titulatura “Honoring the life of Louise Hay (1928-1017)”:

“Louise was an incredible visionary and advocate. Everyone who had the privilege to meet her, either in person, or through her words, felt her passion for serving others.
<Meeting Louise changed the direction of my life,” said Reid Tracy, President and CEO of Hay House, Inc. “Her passion for serving others translated into everything she did. Simply by working alongside her, an analytical accountant like me transformed into someone who became aware of the power of affirmations and self-love. Being able to learn from her has been one of my life’s greatest blessings. The beauty of Louise was that you didn’t have to work alongside her to learn from her, you felt like you were there with her, with every word you read or heard.>
Hay House will carry on Louise’s legacy and continue to publish products and online learning courses that align with her message of self-improvement and self-love.
Louise Hay’s estate, as well as all future royalties, will be donated to The Hay Foundation, a non-profit organization established by Louise that financially supports diverse organizations which supply food, shelter, counseling, hospice care and funds to those in need.
We invite you to share your Louise stories with us in the comments below. Together, we honor her through our memories and the continuing of her unforgettable legacy.
We love you, LuLu.
In the infinity of life where I am, all is perfect, whole, and complete. – Louise L. Hay”
 
 
 
 

0 comentarii 2411 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter