Oameni care ne inspiră

„Fiecare dintre noi suntem premiați pentru poveștile pe care le spunem”. Despre zorii unei noi zile, cu Oprah Winfrey

Roxana Roseti › Mar, 2018-01-09 18:10
“Știu sigur că cea mai puternică armă pe care o deții este să spui adevărul. Acest instrument îl avem cu toții. Sunt foarte mândră și mă inspiră toate femeile care au avut curajul să vorbească și să împărtășească lumii poveștile lor".

Aceste cuvinte îi aparțin vedetei showbiz-ului american Oprah Winfrey care, pe lângă faptul că a devenit prima femeie de culoare distinsă cu trofeul Cecil B. DeMille – pentru întreaga activitate, în cadrul festivității decernării Globurilor de Aur, a uimit cu discursul său. Discurs foarte citat în momentul acesta de către mass media și rețelele de socializare.

„Fiecare dintre noi suntem premiați pentru poveștile pe care le spunem. Anul acesta noi am devenit povestea și nu este povestea care afectează doar industria de divertisment”, a continuat Oprah. “Vreau să-mi exprim în seara asta gratitudinea pentru toate femeile care au îndurat ani de abuzuri pentru că ele, ca şi mama mea, aveau copii de hrănit şi facturi de plătit şi visuri de urmat. Ele sunt femeile ale căror nume nu le vom şti niciodată. Sunt casnice şi muncitoare în ferme. Muncesc în fabrici şi în restaurante, la facultate, în inginerie, medicină şi ştiinţă. Sunt atletele noastre la Olimpiade şi sunt soldaţii noştri în armată".

Concluzia acesteia este deja preluata de presa din toate colturile lumii și cu siguranta va deveni un motto pentru multe femei, după cum notează analiștii: „ O nouă zi se arată la orizont! Iar când acea zi se va ivi în sfârșit, va fi datorită multor femei magnifice, care luptă din greu pentru a se asigura că va veni momentul când nimeni nu va mai trebui să mărturisească din nou #metoo – şi eu, din nou”.

Reacții puternice

Ca urmare a înflăcăratului discurs, admiratorii lui Oprah Winfrey au luat cu asalt Twitter-ul, luni, cerându-i vedetei să candideze la preşedinţia Statelor Unite.

În trecut, Winfrey a declarat că nu este interesată să candideze la preşedinţie, spunând când a fost întrebată despre alegerile prezidenţiale din 2020 într-un interviu pentru CBS din octombrie că „nu voi candida la nicio funcţie”.

Cu toate acestea, Los Angeles Times îl citează pe Stedman Graham, partenerul de viaţă al vedetei, că ar fi spus, duminică: „Oamenii sunt cei care decid… ea ar face asta cu siguranţă”.

Cursa pentru președinție începe oficial după alegerile pentru Congres din 2018, dar mulți potențiali candidați deja se poziționează și fac deplasări exploratorii în teritoriu, conform digi24.ro.

Un val de postări pe Twitter cu hashtagurile #Oprahforpresident şi #Oprah2020 au urmat discursului vedetei de la Globurile de Aur. Discursul emoţionant pe care vedeta în vârstă de 63 de ani l-a susţinut la cea de-a 75-a ediţie a galei Globurilor de Aur a furat tot spectacolul şi a provocat reacţii puternice pe reţelele de socializare, relatează cotidianul britanic Daily Mail.

Momente tragice

Oprah s-a născut în Kosciusko, Mississippi, în 1954, într-o familie săracă şi fără să ştie cu siguranţă cine îi este tatăl. Până la vârsta de şase ani a fost crescută de bunica ei, în spirit religios. La vârsta de nouă ani a fost abuzată sexual de unchiul ei, un văr şi un prieten de familie. Chiar Oprah a făcut această dezvăluire în 1986, în cadrul show-ului său tv. La vârsta de 13 ani, sătulă de abuzuri, fugea de acasă. Mai trecea printr-un moment tragic la vârsta de 14 ani: a rămas însărcinată, însă copilul a murit curând după naştere.

A ţinut secret acest episod din viaţa ei, însă un membru al familiei a vândut povestea unui tabloid. În cele din urmă, ajunsă în grija presupusului tată care s-a ocupat de educaţia ei, a ajuns un elev model la şcolile unde a învăţat, şi a câştigat un concurs de oratorie. Oprah îşi începea cariera la un radio din Tennessee, la vârsta de 19 ani.

Bunăvoinţa destinului

“The Oprah Winfrey Show” s-a lansat în 1986, iar în 2011 a avut loc ultimul sezon. Este cel mai longeviv show tv din Statele Unite - a rulat timp de 25 de sezoane, în 4.561 de episoade, fiind totodată şi cea mai vizionată producţie tv din toate timpurile.

Oprah a devenit milionară la vârsta de 32 de ani, atunci când show-ul ei a fost transmis la nivel naţional. O mare parte din încasări le are şi din revista “Oprah Magazine”, plus cele din propriul post de radio.

Revista “Time” nota că “această femeie ambiţioasă a avut parte, în cele din urmă, de bunăvoinţa destinului”.

0 comentarii 592 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter