Oameni care ne inspiră

Femeia care a câştigat lupta cu 74 de bărbaţi pentru postul de CEO al unei companii evaluate la 100 de milioane de euro

Constantin Pescaru › Vin, 2018-02-23 18:37
Erika Nardini este CEO-ul Barstool Sports, o companie media evaluată la 100 de milioane de dolari. Pentru această poziţie au fost luaţi în considerare alţi 74 de candidaţi, toţi fiind bărbaţi. Cum a reuşit ea să obţină acest post? E simplu: a fost singura care a înţeles care e esenţa afacerii.

Antreprenoarea Erika Nardini se afla într-o întâlnire cu nişte investitori, în ianuarie 2016, când a aflat că aceştia vor să cumpere pachetul majoritar de acţiuni al companiei Barstool Sports.

Nu doar ca auzise de această afacere, ci era un cititor fidel al site-ului de ştiri şi informaţii sportive, evaluat la 100 de milioane de dolari.

Aşa că în acel moment şi-a dat seama că îşi doreşte foarte mult să conducă compania, informează Business Insider.

"Am plecat de la întâlnirea respectivă cu un sentiment de invidie, căci puteam să jur că va fi găsit un bărbat alb, cu MBA, care să conducă afacerea împreună cu Dave Portnoy, fondatorul Barstool Sports", a povestit Erika Nardini.

Dar nu s-a lăsat păgubaşă.

În primăvara aceluiaşi an s-a întâlnit cu Dave Portnoy, la o cafea. "Ne-am înţeles foarte bine şi mi-a plăcut tot ce a avut de spus", a spus Nardini. Au urmat şi alte meeting-uri, în urma cărora i s-a întărit ideea că vrea să lucreze acolo.

Numai că trebuia să convingă investitorii că e cea mai potrivită pentru funcţia de CEO a Barstool Sports şi să se lupte pentru post cu 74 de bărbaţi.

Dar a reuşit. Cum?

Nardini a înţeles extrem de bine interacţiunea cu cititorii site-ului şi nu voia să schimbe acest lucru. "Dave Portnoy a creat un brand iubit de consumatori, iar tot ceea ce contează este interacţiunea cu cititorii", a explicat aceasta.

Ea i-a asigurat pe investitori şi pe cei din board-ul Barstool că nu vrea să schimbe esenţa afacerii, ci doar să o îmbunătăţească.

Drept urmare, în iulie 2016 Nardini a devenit CEO-ul companiei.

0 comentarii 3106 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter