Oameni care ne inspiră

“De la melodii care m-au făcut să dansez până la poveşti care m-au inspirat”: Lista melodiilor şi cărţilor preferate de către Barack Obama

Roxana Roseti › Lun, 2018-01-08 13:06
„În timpul mandatelor mele, am iniţiat o tradiţie de a îmi împărtăşi lista de cărţi şi melodii preferate. A fost un mod plăcut de a reflecta la lucrările cu care am rezonat şi de a face mai cunoscuţi autori şi artişti din întreaga lume”…

Aceasta scria Barack Obama în urmă cu o săptămână pe pagina sa de facebook, anunțând astfel că dorește oarecum să împărtășească publicului larg care sunt melodiile şi cărţile sale preferate “pe anul” 2017. Nu înainte de a ura tuturor un an nou fericit şi sănătos, fostul președinte american a “purces” la prezentarea celor două liste cu preferințe muzicale, respectiv lecturi, în care a inclus – după cum subliniază pe pagina sa de facebook, „de la melodii care m-au făcut să dansez până la poveşti care m-au inspirat”.

Ca un fapt inedit, de obicei lecturile alese de Barack Obama garantează întotdeauna o creștere a vânzărilor, “dar nu este primul președinte care citește” – după cum notează The Guardian.
Potrivit consilierului Karl Rove, Barack Obama și George W. Bush sunt în competiție. Mai exact, ei citesc câte două cărți pe săptămână, Bush extinzând lectura la biografii politice (a citit 14 ale lui Lincoln cât s-a aflat la Casa Albă), dar și ficțiune (spre exemplu ”Străinul”, de Albert Camus). Totuși, cel mai înfocat cititor de la Casa Albă a fost Laura Bush, fosta bibliotecară de școală, a cărei viață a fost transpusă în cartea lui Curtis Sittenfeld "American Wife".

Astfel:
Lista melodiilor preferate ale lui Barack Obamaîn 2017 începe cu: „Mi Gente” (J Balvin & Willy William), „Havana” (Camila Cabello feat. Young Thug) şi „Blessed” (Daniel Caesar). Apoi: „The Joke” (Brandi Carlile), „First World Problems” (Chance The Rapper feat. Daniel Caesar), „Rise Up” (Andra Day), „Wild Thoughts” (DJ Khaled feat. Rihanna and Bryson Tiller), „Family Feud” (Jay-Z feat. Beyoncé), „Humble” (Kendrick Lamar), „La Dame et Ses Valises” (Les Amazones d’Afrique feat. Nneka), „Unforgettable” (French Montana feat. Swae Lee), „The System Only Dreams in Total Darkness” (The National), „Chanel” (Frank Ocean), „Feel It Still” (Portugal. The Man), „Butterfly Effect” (Travis Scott), „Matter of Time” (Sharon Jones & the Dap-Kings), „Little Bit” (Mavis Staples), „Millionaire” (Chris Stapleton), „Sign of the Times” (Harry Styles), „Broken Clocks” (SZA) şi „Ordinary Love (Extraordinary Mix)” (U2).

Lista celor mai bune cărţi pe care Barack Obama le-a citit în anul 2017 cuprinde: „The Power”, de Naomi Alderman, „Grant”, de Ron Chernow, „Evicted: Poverty and Profit in the American City”, de Matthew Desmond, „Janesville: An American Story”, de Amy Goldstein şi „Exit West”, de Mohsin Hamid, „Five-Carat Soul”, de James McBride, „Anything Is Possible”, de Elizabeth Strout, „Dying: A Memoir”, de Cory Taylor, „A Gentleman in Moscow”, de Amor Towles şi „Sing, Unburied, Sing”, de Jesmyn Ward.
 
Fostul preşedinte american a mai menţionat şi cărţile „Coach Wooden and Me”, de Kareem Abdul-Jabbar, şi „Basketball (and Other Things)”, de Shea Serrano.

0 comentarii 1078 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter