Management

Top-managerul care face schimbul de generații în Rompetrol

Adriana Colişan › Joi, 2017-10-12 10:27
După opt ani petrecuți în Grecia, ca manager de top al Cola-Cola, Simona Popovici s-a reîntors în România, pe poziția de Group Human Resources Director KMG International, Rompetrol. Profilul internațional al companiei, complexitatea businessului, diversitatea, oportunitatea de a învăța ceva nou și dorința de a aplica ce a acumulat în străinătate au determinat-o să accepte noul rol.
Foto: Pixabay

A fost o trecere rapidă, după cum își amintește. Practic, a terminat vineri programul la Coca-Cola, în Grecia, a luat avionul și luni era deja la prima zi de lucru în România, la Rompetrol. „Nici măcar cutiile de mutare nu ajunseseră toate”, spune Simona Popovici.

În rest, a fost o perioadă de adaptare, ca în orice organizație nouă. Industria diferă foarte mult și i-a luat ceva timp până a înțeles care sunt lucrurile importante. Dar echipa care a sprijinit-o din primul moment, povestește Simona.

Baza, echipa

Ea coordonează echipa de HR din KMGI din România și din celelalte țări cu operațiuni. Simona spune că nu are o baghetă magică pe care să o folosească în lucrul cu echipa, dar încearcă să fie clară în cerințe, să le ofere libertate de mișcare, să îi ajute cum poate, să îi asculte, să aducă resurse sau cunoștințe ori bune practici, acolo unde poate să le promoveze munca și să le spună mulțumesc.

De altfel, printre altele, ea a fost implicată în proiectul de schimbare de generații, unul provocator pentru orice specialist în resurse umane experimentat. „M-am îndrăgostit de ideea de schimb între generații și am rămas uimită de anvergura și impactul pe care un asemenea proiect îl aduce atât companiei, cât și oamenilor”, spune Simona Popovici.

Ea adaugă că nu a lucrat niciodată cu un număr atât de mare de angajați experți care să fie aproape de pensie, într-o industrie în care un asemenea expert se formează în ani de zile, și de nevoia de a fi înlocuiți rapid, mai ales în contextul unei generații ale cărei așteptări sunt o provocare în sine. „Am lucrat cu mare plăcere în dezvoltarea și promovarea acestei inițiative și, împreună cu toți colegii, am fost încântați când am fost premiați internațional, dar și în România.”

Economist și inginer

Simona Popovici are background în domeniul economic, dar si un profil tehnic de inginerie. A ajuns în HR dintr-o întâmplare fericită, datorită experienței în instruire și dezvoltare organizațională, dobândită în sectorul nonprofit și în cadrul unor programe internaționale ale USA și UE. A început cu programe pentru societatea civilă livrate în parteneriat cu Universitatea din Minesotta și Institutul de Mediu din Vermont. Apoi a lucrat în proiecte internaționale de management strategic de mediu finanțate sau conduse prin programe ale UE, USAID, Banca Mondială.

În anul în care a terminat MBA-ul în Canada a fost contactată de Vodafone (pe atunci Connex), firmă aflată în plină succesiune între managementul canadian și cel românesc, pentru o poziție de Manager Dezvoltare Organizațională. Această poziție, pe care a ocupat-o Simona Popovici, era în zona de HR.


"Mă dedic atât vieții personale, cât și celei profesionale cu pasiune și energie, în timpul pe care reușesc să îl aloc. Cred în gândirea pozitivă și încerc să mă bucur de fiecare experiență atât cât pot. Calitatea timpului petrecut cu familia, călătoriile, relația cu colegii și prietenii, munca în sine, precum și satisfacțiile profesionale, toate combinate îmi dau motivație și echilibru. Un manager de top înseamnă pentru mine un lider, un model, un comunicator, un om care își susține echipa" - Simona Popovici, Group Human Resources Director KMG International, Rompetrol

  • Are peste 20 de ani de experiență în Resurse Umane.
  • A lucrat pentru companii ca Hellenic, Coca-Cola și Vodafone.
  • A oferit consultanță unor instituții internaționale, cum ar fi: WorldBank, Uniunea Europeană, USAID.
  • Are o diplomă în Inginerie de Mediu, obținută de la Universitatea Politehnică din București și un MBA de la Ottawa University.
  •  


Articol preluat din numărul 240/septembrie 2017 al Revistei CARIERE. Pentru detalii legate de abonare, click aici.
0 comentarii 1303 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter