Management, Actual

Secretul CEO-ului Amazon pentru ședințe productive: Regula celor două pizze

Constantin Pescaru › Vin, 2017-06-09 16:00
Ședințele pot fi o mare pierdere de timp, așa că trebuie să le gestionezi inteligent dacă vrei să ai rezultate la final. Însă care e secretul lui Jeff Bezos? Cum reușește CEO-ul Amazon să aibă întruniri productive cu cei din echipa lui? 

În primul rând, Jeff Bezos este împotriva ședințelor periodice, pentru că el consideră că sunt neproductive. În tot acest timp angajații se pot ocupa de lucruri care aduc cu adevărat valoare adăugată companiei, nu-i așa? Nu credeţi asta?

Să facem un calcul. La un număr mediu de 75 de ședințe pe zi, cu minimum o oră risipită pe ședință și cu o medie de 6 participanți, rezultă 450 de ore pe zi pierdute și demne de o utilizare mai bună. Pe săptămână se strâng 2.250 de ore, pe lună 47.500 de ore, iar pe an ... 567.000 de ore.

Aşa că nu e de mirare că şedinţele sunt numite adesea "asasinul numărul 1 al productivităţii". Dar uneori ele sunt inveitabile.

Deci ce face CEO-ul Amazon când e nevoit să organizeze o astfel de întrunire? Ei bine, el are o regulă de aur pentru ca ședința să genereze rezultatele așteptate, pe care o numește "regula celor două pizze", transmite Business Insider

Cu cât mai multe persoane participă la o întâlnire, cu atât aceasta devine mai neproductivă, deoarece focusul se poate pierde foarte ușor. 

Așa că Jeff Bezos merge pe ideea că dacă două pizze nu sunt suficiente pentru cei  aflați în cameră, atunci există o problemă, sunt prea mulți participanți și ședința nu are cum să genereze rezultate. 


Citeşte şi: Şedinţele eficiente, un mit organizaţional? 


0 comentarii 1786 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter