Management

Şase întrebări pe care trebuie să le pui TU la interviu

Marius Dobre › Vin, 2012-03-02 12:26

În general, la finalul unui interviu, recruiterul poate să îţi adreseze următoarea propunere: Ai vreo întrebare pe care vrei să mi-o adresezi? Acesta este momentul în care tu, ca potenţial viitor angajat, îţi poţi face o idee mai bună asupra situaţiei în care se află compania pentru care vrei să lucrezi.

 

Cea mai mare greşeală pe care o poţi face într-un astfel de moment este să spui că nu ai nicio întrebare. Totuşi, nu pune întrebari simple la care ai fi putut afla singur răspunsul dacă ai fi navigat un pic pe Internet. Astfel de întrebări îl pot determina pe recruiter să creadă că eşti o persoană leneşă şi care nu este atentă la detalii. În cele ce urmează vă vom menţiona o serie de întrebări care să vă ajute să aflaţi mai multe detalii despre companie şi care să vă pună într-o lumină pozitivă în ochii intervievatorului.

 

În primul rand ar trebui să întrebi cine va fi superiorul tău, să ceri detalii despre acesta şi despre cum se măsoară succesul în cadrul companiei şi care sunt targeturile, este de părere executive coach Meg Montford, potrivit unui articol publicat de CBSNews.com. O astfel de întrebare arată că eşti o persoană ambiţioasă.

 

În cazul în care persoana care se ocupă de recrutare este cea care va fi managerul tău, ar trebui să afli mai multe detalii despre stilul de management folosit de aceasta.

 

Află care sunt problemele majore cu care se confruntă compania în momentul în care susţii interviul. Întrebări legate de situaţia actuală a afacerii, îl vor determina pe cel din faţa ta să creadă că deja te gândeşti cum ai putea să ajuţi firma, iar managerului îi va fi mai uşor să te vadă pe tine ocupând postul scos la concurs.

 

În cazul în care persoana care te intervievează nu este şi proprietarul companiei, ar fi bine să îl întrebi de ce lucrează el pentru firma respectivă. Astfel îţi poţi face o idee despre cultura organizaţională. Dacă motivele lui sunt similare cu cele pentru care tu vrei să lucrezi în cadrul afacerii respective, o astfel de legătură te poate propulsa în postura de principal candidat pentru jobul scos la concurs.

 

Întreabă de ce jobul este vacant. Astfel vei putea afla daca locul de muncă este nou sau a mai lucrat cineva pe acel post. Totodată, poţi să afli detalii legate de motivele care l-au determinat pe angajatul anterior să plece din firmă şi dacă sunt candidaţi din cadrul firmei care vizează poziţia rămasă vacantă.

 

Nu în ultmul rând, întreabă cum şi când poţi face un follow up al interviului. O astfel de întrebare arată ca eşti o persoană cu adevărat interesată de postul respectiv şi te ajută pe tine să îţi faci alte planuri, în cazul în care nu vei fi persoana selectată să ocupe jobul vacant.

0 comentarii 16818 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter