Management

Petrom renunță la serviciile Marianei Gheorghe, după 12 ani

Dana Badea › Mar, 2018-01-09 18:21
Prima femeie manager general la Petrom, Mariana Gheorghe, a renunțat la mandatul de Președinte al Directoratului și CEO al OMV Petrom, mandat care ar fi trebuit să expire anul viitor în aprilie, anunță compania.  

„În ședința de astăzi, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom S.A. a numit-o pe Christina Verchere (46 de ani) în funcția de Președinte al Directoratului și Director General Executiv (CEO) al OMV Petrom.

În conformitate cu Actul Constitutiv al OMV Petrom, numirea a fost făcută pentru perioada rămasă din mandatul Marianei Gheorghe, respectiv până pe data de 16 aprilie, 2019.

Christina Verchere a acceptat numirea și va prelua poziția în funcție de disponibilitate, cel mai târziu începând cu 21 mai 2018”, potrivit comunicatului.

Într-un interviu acordat Revistei CARIERE în urmă cu aproape 10 ani, Mariana Gheorghe povestea: „Am lucrat cu Petrom din 1995, din momentul în care m-am mutat de la energie, la zona de sud-est. Dar lucrasem și înainte, când eram la finanțe. În 1997 s-a format compania petrolieră, SNP-ul pe care-l cunoaștem acum. Fără să fie proiectul meu, am angajat un consultant care să sprijine Guvernul României în integrarea acestei companii. Deci, de-a lungul celor 14 ani, cu toate că lucram în mai multe sectoare, în mai multe industrii, în mai multe țări, relația mea cu Petrom-ul a fost o constantă. Iar în 2004, când Petrom-ul s-a privatizat, din creditor, BERD-ul a devenit acționar. În acel moment, statul împreună cu acționarul majoritar (OMV-ul) au cerut BERD-ului să desemneze un reprezentant, ca acționar minoritar. Conducerea m-a numit pe mine pentru a fi membru al consiliului de administrație al Petrom. Am deținut această poziție timp de doi ani. În fiecare lună ne întâlneam în ședințele de consiliu. Cu firea mea, vă dați seama, nu m-am rezumat să fiu doar membru al consiliului de administrație. M-am implicat foarte mult, pentru că mă interesa....”

În locul Marianei Gheorghe a fost numită
Christina Verchere (foto stânga) care a lucrat peste 20 de ani în cadrul companiei petroliere BP, unde a deținut numeroase poziții de conducere, în Marea Britanie, SUA și Canada. Începând din 2014, a ocupat funcția de Președinte regional pentru Asia Pacific, în Jakarta, Indonesia.


0 comentarii 1175 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter