Management

MSM Romania lanseaza in tara noastra primul curs online gratuit din Europa de Est

Adriana Toma › Mar, 2014-09-23 10:52

Maastricht School of Management Romania lanseaza si produce in Romania primul curs online gratuit - Massive Online Open Course (MOOC) din Europa de Est.

Sursa: 123rf.com

Din data de 4 noiembrie, timp de sase saptamani, cursul va rula pe platforma europeana iversity (din Germania). Intitulat Critical Thinking – Reason and Fair Play in Communication (Gandire critica – Ratiune si fair play in comunicare), cursul, in limba engleza, va fi gratuit si va avea subtitrare optionala in limba romana.

Cursul va fi tinut de Radu Atanasiu, titularul catedrei de Critical Thinking de la programul Executive MBA al MSM Romania, iar inscrierile se vor face pe platforma iversity (iversity.org) in jurul datei de 30 septembrie.

"In general, sper sa reusesc cu acest curs sa generez comportament, convingeri si discurs bazate pe ratiune, care sa contrabalanseze deciziile si dezbaterile bazate pe emotii, pe instinct sau pe pre-judecata. Stiu ca lumea vrea sa plece si cu ceva deprinderi practice, asa ca am axat o parte din curs spre comunicare, cu teme practice de genul structurarii unei prezentari sau a unui eseu argumentativ", crede Radu Atanasiu, titularul cursului.


Citeste si Curs Managementul proiectelor


"Noi, la iversity, suntem mandri sa gazduim pe platforma primul MOOC din Europa de Est. Este fascinant sa vezi cum educatia universitara se globalizeaza prin tehnologie digitala si abia asteptam sa uram bun venit studentilor din Romania si din intreaga comunitate globala de oameni insetati de educatie”, a subliniat Hannes Klopper, Managing Director la iversity.

In opinia lui Adrian Stanciu, Decan la Maastricht School of Management, educatia universitara este in fata unei provocari neobisnuite: "Cunostintele au devenit ubicui si aproape gratuite. Rolul universitatii nu mai e, deci, de a disemina informatie, ci cunoastere, capacitatea de a pune informatiile la lucru intr-un mod activ, pentru un scop util.  Pentru asta e nevoie de oameni care gandesc inspre cautarea adevarului, inteleg legaturile dintre fenomene si isi folosesc ratiunea pentru a lua deciziile potrivite. Disciplina de care e nevoie pentru asta e cea numita 'gandire critica' si de aceea MSM Romania o pune, cu titlu gratuit, la dispozitia tuturor tinerilor romani care vor sa-si desavarseasca pregatirea profesionala, fie ea academica sau de formare continua. Suntem mandri sa contribuim, in acest fel, la dezvoltarea educatiei din Romania".


Citeste si Liceenii pot participa la școala care antrenează oratori și lideri!


"Suntem mandri ca, prin acest curs, facem pionierat nu doar in Romania, dar si in Europa de Est, si lucram deja la urmatorul subiect de curs, precum si la integarea predarii online cu predarea in clasa. Ne bucura colaborarea cu iversity, cea mai prestigioasa platforma de acest tip din Europa", a adaugat Dora Surugiu-Kocsolade, Managing Director la Maastricht School of Management.

Cursurile online gratuite de tip MOOC sunt din ce in ce mai populare, astfel ca, in 2014, au ajuns la milioane de utilizatori. Mai mult, datorita succesului de care au parte, se prevede deja o schimbare de capitol in invatamantul universitar. Doar pe iversity se gasesc acum zeci de cursuri, cu teme variate, de la genetica la filozofie politica si gamification, predate de profesori de la universitati din Berlin, Florenta, Cambridge si, incepand din 4 noiembrie, si din Bucuresti.

0 comentarii 3921 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter