Management

Justin Trudeau, premierul Canadei, a recrutat femei în politică ca să poată avea un Cabinet echilibrat

Constantin Pescaru › Vin, 2017-10-13 14:15
Justin Trudeau a recrutat femei în politică cu câţiva ani înainte să ajungă premierul Canadei astfel încât să îşi poată forma un cabinet care sa reflecte egalitatea de gen.

Acum doi ani, Justin Trudeau era proaspăt instalat în scaunul de prim-ministru al Canadei.

Componenţa Executivului arăta aşa: 15 bărbaţi şi 15 femei - iar asta a şocat pe multă lume, căci de regulă sexul feminin nu e bine reprezentat în politică, scrie Business Insider.

La acea vreme, a fost întrebat de ce e atăt de importantă egalitatea de gen în cadrul Guvernului său. El a dat din umeri şi a răspuns simplu: "Pentru ca suntem în 2015".

Însă pentru Trudeau, egalitatea de gen e ceva natural şi logic. Premierul nu doar că promovează beneficiile unei echipe echilibrate, ci este un exemplu în sine.

Încă din 2012, el s-a zbătut să recruteze femei în politică, astfel încât doamnele să capete exeperienţă şi să fie pregătite pentru roluri de conducere.

Trudeau încuraja liderii de partid să propună persoane de sex feminin în poziţii importante.

Premierul canadian a muncit mult ca să ajungă la o componenţă ideală - în viziunea sa - pentru Cabinetul pe care îl conduce.

"Pentru mine e un lucru foarte important ca să existe un echilibru între genuri în echipa mea, iar acest lucru ne-a ajutat să luăm decizii mai bune decât ne-am fi imaginat vreodată. Pur şi simplu, asta am simţit că trebuie să facem. Şi s-a dovedit a fi şi cel mai inteligent lucru", a conchis Trudeau.

Citeşte şi: Sheryl Sandberg, COO la Facebook: Criza de leadership feminin e privită total greşit

0 comentarii 841 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter