Management

Domeniul în care femeile sunt mai buni manageri decât bărbaţii

Adriana Toma › Lun, 2015-03-02 10:25
Femeile sunt mai indicate să conducă centre educaționale, în comparație cu bărbații, sunt de părere psihologii și specialiștii în educație, potrivit unui studiu intern realizat de compania internațională Helen Doron English.
Sursă foto: Shutterstock.com

Femeile au rezultate mai bune în domeniul educației decât bărbații pentru că pot lucra mai ușor cu copiii, iar relația pe care o construiesc cu profesorii este una mai mult de colaborare decât de subordonare. De cealaltă parte, barbații au setate relațiile profesionale în funcție de subordonare și mai puțin de colaborare.

Citește și Silvia Măinescu, directorul Boiron România: Un lider puternic, cu frici, dorințe și angajați pe care-i iubește

Studiul mai arată că, din anii 2000 și până în prezent, tot mai multe femei din România s-au lansat în afaceri, dețin funcții de management, iar domeniul în care reprezentantele sexului frumos excelează este cel al educației.

„66% dintre top managerii subsidiarelor și francizelor din lume sunt femei, iar 70% din cei 90 de Master Francizori și 90% din cele 800 de Centre de Educație din lume sunt deținute și conduse de tot de femei”, conform studiului citat.

0 comentarii 1878 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter