Management, Actual

Executivul care a deschis business-ul Danone în România: “Am râs mult şi am învăţat la fel de mult”

wall-street.ro › Mie, 2017-01-11 16:51
Cetăţean italian, aşa cum scrie în paşaportul sau, Paolo Maria Tafuri a adunat în bagajul celor 26 de ani în cadrul gigantului Danone o experienţă internaţională vastă, ocupând funcţia de director general Danone pentru Europa Centrală şi de Est. Timp de patru ani traseul sau s-a oprit şi în România, unde în 1998 deschidea business-ul francezilor pe piaţă lactatelor, o industrie “statică” la momentul respective,  scrie WALL-STREET.RO.

Aici “a râs mult, dar a învăţat la fel de mult”, România fiind locul “unde simte cel mai bine că există viaţă”, a spus Paolo Maria Tafuri în primul sau interviu acordat presei de business.

O prezenţa discretă, Paolo Maria Tafuri este poate unul dintre cei mai direcţi şi joviali executivi cu care am discutat până acum. Este în echipa Danone de 26 de ani, însă experienţă să profesională a început încă din adolescenţă, stimulată de educaţia primită din partea părinţilor săi. “Tatăl meu îmi spunea aşa: îţi punem la dispoziţie tot ce îţi trebuie pentru a învaţă, însă pentru tot ce îţi doreşti în plus – spre exemplu îţi doreşti să mergi la ski cu prietenii – trebuie să îţi câştigi proprii banii. Primul job a fost în adolescenţă, când pe timpul verii am început prin a redecora casă unei prietene de-a bunicii mele. La fel am procedat şi cu apartamentul unei cunoştinţe de-a mamei unui prieten, situat în zona montană, şi astfel îmbinăm utilul cu plăcutul: redecoram şi mergeam şi la ski. Apoi am livrat vinuri, fără GPS, în Roma. Ajungeam să livrez, alături de un prieten, cam 40 astfel de pachete pe zi”, îşi aminteşte Paolo Maria Tafuri.

Citește mai multe pe WALL-STREET.RO. 

0 comentarii 1083 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter