Management

Elon Musk acuză un angajat al Tesla de sabotaj

Constantin Pescaru › Mar, 2018-06-19 17:15
Elon Musk a acuzat unul din angajaţii săi de la Tesla de sabotaj, acţiune care a adus companiei un prejudiciu destul de mare.

Într-un email trimis angajaţilor, Elon Musk a spus, fără să-i dea numele, că un angajat a făcut anumite schimbări la programul software ale sistemului de operare folosit pe liniile din fabrică şi că a trimis informaţii unor terţe părţi.

Situaţia va fi investigată, susţine şeful Tesla în documentul citat de BBC.

"Nu cunoaştem încă amplitudinea acţiunilor sale, dar faptele pe care le-a recunoscut deja sunt destul de grave", a continuat omul de afaceri in email.

Musk a spus că angajatul respectiv a făcut toate aceste lucruri în contextul în care ar fi vrut o promovare, pe care nu a primit-o.

"După cum ştiţi, există o lungă listă de nume ale organizaţiilor care vor să îngroape Tesla", printre care se numără companiile petroliere şi rivalii din industria auto.

Reprezentanţii companiei nu au făcut încă niciun comentariu oficial pe această temă.

Reamintim că Musk a transmis săptămâna trecută că 9% din angajaţi vor fi daţi afară, ca parte a programului de restructurare, în condiţiile în care producatorul de maşini electrice nu a obţinut profit în niciun an din cei cincisprezece de la înfiinţare încoace.

SCHIMBARE DE PARADIGMĂ

Într-un interviu acordat în aprilie postului de televiziune CBS, el a recunoscut că automatizarea excesivă a "deturnat" producţia maşinii electrice Model 3, aceasta fiind adevărată cauză pentru care există întârzieri semnificative în livrarea automobilului către clienţi.

În plus, şeful Tesla a spus că oamenii, nu maşinăriile, reprezintă răspunsul la această problemă.

Întrebat de jurnaliştii postului de televiziune american dacă roboţii mai mult încurcă decât ajută pe linia de producţie, el a răspuns franc: "Da, este adevărat... Aveam o reţea complexă de benzi transportatoare, o nebunie de sistem, care însă s-a dovedit a fi o chestie inutilă, aşa că am scăpat de ea".

Musk a adăugat: "Da, automatizarea excesivă la fabricile Tesla a fost o eroare. Ca să fiu mai exact, a fost greşeala mea. Oamenii sunt subapreciaţi".

El a calificat situaţia drept un "manufacturing hell", căci compania nu a reuşit să ţină pasul cu cererea. Astfel, în primul trimestru din 2018 a ratat ţinta de producţie de 2.500 de maşini Model 3 pe săptămână

Declaraţia lui Elon Musk e interesantă pentru că, în trecut, el a spus în repetate rânduri că inteligenţa artificială are potenţialul de a lăsa oamenii fără joburi şi că roboţii vor fi în stare să facă lucrurile mai bine decât noi, tocmai de aceea tehnologia poate fi periculoasă dacă ajunge în mâinile nepotrivite. Ba chiar s-a contrazis şi cu Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, pe această temă.  

0 comentarii 487 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter