Management

De la joacă la business

Mirabela Stoica › Mar, 2014-04-15 09:57

„Dumnezeu te ajută, dar continuă să vâsleşti spre mal” este unul dintre citatele care-i plac Cristinei Bîcîilă. Se pare că acest îndemn a ajutat-o să pună pe picioare proiectul the playground - fun academy. Antreprenoarea și-a dorit să ofere posibilitatea  de relaxare şi distracţie  celor cu program foarte încărcat, care nu ajung să se ocupe mai mult de latura lor creativă.

„Dumnezeu te ajută, dar continuă să vâsleşti spre mal” este unul dintre citatele care-i plac Cristinei Bîcîilă. Se pare că acest îndemn a ajutat-o să pună pe picioare proiectul the playground – fun academy. Antreprenoarea și-a dorit să ofere posibilitatea  de relaxare şi distracţie  celor cu program foarte încărcat, care nu ajung să se ocupe mai mult de latura lor creativă.

the playground este locul de joacă pentru cei care se iau prea în serios, o platformă de ateliere  personalizate, în funcţie de cererile pe care le primesc,  destinate companiilor. Şi ca să fie cât mai uşor şi mai comod pentru participanţi, pentru a-i scuti de timpul pierdut în trafic, echipa the playground vine chiar ea în birourile companiilor sau oriunde este chemată.

Ideea acestui proiect i-a venit Cristinei Bîcîilă pornind de la o experienţă personală.  Când era mică, ea obișnuia să meargă la Casa Pionierilor unde făcea un curs de ceramică. Îi plăcea foarte tare, era foarte mândră de lucrările sale, drept pentru care le ducea pe toate acasă. Timpul a trecut şi nu s-a mai ocupat  de ceramică, dar pasiunea i-a rămas. În 2007, într-o perioadă în care muncea mult, era destul de stresată, nu avea copii, a simţit nevoia să iasă din rutina zilnică şi să se relaxeze modelând în lut. În perioada respectivă i-a fost foarte greu să găsească un curs, chiar şi în afara biroului, nu apăruse multitudinea de variante pe care le avem astăzi. A găsit în final o fostă studentă la arte plastice la care se ducea o dată pe săptămână la atelier. „Deşi îmi plăcea foarte tare să merg la ea şi m-a învăţat foarte multe lucruri noi, îmi era destul de greu ca la ora 18 sau 19, când plecam de la birou,  să mai merg  jumătate de oră până la ea  şi, când terminam cursul, să mai fac încă o oră până acasă. Acum s-au schimbat lucrurile pe piaţă, sunt multe opţiuni de ateliere, doar că este destul de greu să ajungi după program″, spune inițiatoarea proiectului.

De la recepția Rompetrol, la statutul de antreprenor

Cristina a început să lucreze încă din facultate, cu jumătate de normă, la recepţie la Rompetrol şi apoi la Coca-Cola România, unde a lucrat aproape opt ani şi unde s-a dezvoltat atât profesional, cât şi personal. Companiei Coca-Cola îi datorează şcoala de PR şi experienţa în domeniu, ani frumoşi cu o echipă extraordinară. Din 2009 s-a lansat în antreprenoriat şi a construit brandul Tărâmul Copilăriei sub umbrela căruia sunt dezvoltate un magazin de jucării: www.taramulcopilariei.ro şi un concept inedit pe piaţa din România, acela de cărţi personalizate unicat, handmade. În paralel a continuat şi activitatea în comunicare ca freelancer. the playground -fun academy este un proiect pe care l-a lansat în septembrie anul trecut.  Ținând cont de scopul acestui frumos proiect – obținerea relaxării, am fost curioasă să văd cum stă Cristina cu work-life balance-ul: „ aceasta este partea frumoasă a antreprenoriatului , tu dispui de timpul tău şi ţine de tine modul în care te organizezi″. 

0 comentarii 3327 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter