Management

Cum sa redefinim succesul

Oana Stinga › Dum, 2014-09-21 13:38

Traim vremuri in care tehnologia pare sa ne copleseasca 24/7 si in care valori precum: banii, puterea si recunoasterea par sa fie intrecute de dorinta oamenilor de duce o viata sustenabila si cu cat mai mult sens. In aceste conditii, iata citeva puncte extrem de importante ce definesc succesul in noua sa paradigma.

Sursa:123rf.com

1. Stresul si starea de burnout nu mai reprezinta o optiune pentru viata noastra. Este stiut faptul ca subminarea sanatatii si privarea de somn duc la scaderea abilitatii de a lua decizii bune, diminuind astfel orice potential succes.

In ceea ce priveste somnul, exista diverse studii care atesta legatura intre numarul de ore de somn pe noapte si diverse afectiuni (cardio, obezitate); prin urmare, adauga zilnic 30 de minute programului tau de odihna actual si vei avea numai de castigat. Mai mult decat atit, este recomandata relaxarea inainte de culcare si mai ales crearea unei zone „device free” pentru a te deconecta cu adevarat. Sunt 100% convinsa ca nimic nu este atit de important incit sa nu poata astepta pana maine.

2. Relatia cu timpul: este stiut faptul ca cei care valorizeaza timpul, stiut sa prioritizeze si sa includa in agendele lor zilnice si saptaminale activitatile care conteaza cu adevarat.

In ziua in care realizezi ca ai suficient timp, vei simti ca te-ai eliberat si ca intr-adevar te poti dedica lucrurilor cu adevarat importante pentru tine. In plus, daca optimizezi si relatia cu emailul, viata incepe sa capete un nou sens. Cat despre „to do” list-urile ce par sa te copleseasca zilnic, daca alegi sa renunti la diverse proiecte, oameni si activitati cu care simti ca nu mai rezonezi , vei experimenta o reala stare de bine.

3. Timp pentru starea de bine: de cativa ani ma preocupa relatia dintre starea de bine si creativitate. Avind in vedere ca inspiratia este puternic legata de sinele tau cel mai inalt si de spiritualitate, ai nevoie de timp pentru a respira, a medita si a te conecta la resorturile tale interioare cele mai profunde, pe scurt a trai starea de bine in toata plenitudinea sa.

Traim vremuri in care schimbarea de paradigma legata de succes devine tot mai evidenta pentru multi dintre noi. „Puterea prezentului” nu mai reprezinta doar o carte de dezvoltare personala ci un plan de viata si experienta reala pentru tot cei aflati in cautarea echilibrului si autenticitatii, cu impact pozitiv in toate planurile vietii.


Business Consultant, Life&Executive Coach

Rolurile asumate in cei 20 de ani munca in publicitate si marketing (produse farmaceutice  si nutritie) in diverse companii multinationale (Novartis, Boehringer Ingelheim, Danone, Herbalife), cei 15 ani in dezvoltare personala si coaching si mai ales propriul meu proces de auto-cunoastere au avut un scop clar si bine definit: acela de a ma transforma intr-o fiinta autentica, care se cunoaste pe sine, are un mesaj si un rol bine asumat in societate, traind liber si responsabil in fiecare zi.

0 comentarii 1660 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter