Management

Cultura antreprenorială la români - în noul număr al Revistei CARIERE din luna aprilie, 2018

Daniela Palade Teodorescu › Joi, 2018-04-19 12:12
În ediţia de aprilie, Revista CARIERE te inspiră cu articole care aduc o nouă perspectivă în analiza Culturii antreprenoriale la români. Am inițiat o dezbatere despre aptitudini și comportamente antreprenoriale, pentru a afla în ce măsură sunt înnăscute sau dobândite.

Cover story - Rolul educației de business în succesul antreprenorial

Într-o țară cu o cultură antreprenorială deficitară, tributară unor sechele post-comuniste și recuperată cumva din mers, „pe genunchi” și cu mult spirit „descurcăreț”, dar mai ales etern recunoscătoare multinaționalelor care ne-au „educat” la locul de muncă, o dezbatere despre aptitudini și comportamente antreprenoriale este necesară. 
Am analizat care sunt competențele antreprenoriale cel mai des întâlnite la antreprenorii români care au avut sau au succes, dar și felul în care aceste deprinderi pot fi educate cât mai de timpuriu, direct la firul ierbii, din școală și din familie. Am invitat câțiva specialiști – antreprenori, manageri, educatori – care să dea dimensiunea de acum a ceea ce înseamnă comportamente și aptitudini antreprenoriale și felul în care au evoluat acestea de-a lungul perioadei de tranziție.

Employment 

Managementul, așa cum îl știm acum, va dispărea. Află care este rolul intrapreneurship-ului în organizațiile viitorului. În contextul în care disruption a devenit termenul care descrie transformările aduse de revoluția industrială 4.0, rolul managerului, așa cum îl știm azi, ar trebui să fie rescris.

Interviurile ediției

În mintea colectivă a poporului român - despre leadership, motivaţie, cultură antreprenorială şi generaţia Millennials cu prof. Daniel David, psihologul român cu cel mai mare impact în literatura de specialitate naţională şi internaţională, prin numărul de citări în comunitatea ştiinţifică, autorul cărţii „Profilul psihologic al poporului român“.

Profesionalismul nomad este o experiență psihologică și o tendință socială – interviu cu Gianpiero Petriglieri, Profesor Asociat în departamentul de Comportament Organizaţional al şcolii de business INSEAD, aflat în topul Thinkers50 al celor mai influenţi gânditori de management ai lumii. Despre umanizarea leadership-ului și felul în care cariera nu mai este o scară, ci se construiește ca o operă de artă.

0 comentarii 819 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter