Management

Comisia Europeană a triplat ponderea femeilor în posturi de conducere

Dana Badea › Vin, 2018-03-02 14:03
Prin numirile de la finele lui februarie, ponderea femeilor în funcții de directori generali și directori generali adjuncți în Comisia Juncker crește în mod semnificativ, de la 11 % în noiembrie 2014, la 36 % în prezent. Angajamentul asumat de președinte Juncker este de a atinge o pondere a femeilor în posturi de conducere de 40 %, până la 31 octombrie 2019. 
sursa: shutterstock

Dintre cele cinci noi numiri pe posturile de directori generali pentru Comisia Juncker, două sunt femei. Una dintre ele este Mariana Kotzeva, cetățean bulgar, care va ocupa funcția de director general al Eurostat, prima femeie care va conduce Oficiul pentru Statistică al Uniunii Europene.

Comisia Europeană a decis de asemenea să numească cinci noi directori generali adjuncți, patru dintre aceste posturi revenind unor femei. Datorită acestor numiri, numărului de femei în posturi de director general adjunct din cadrul Comisiei Europene crește de patru ori. În felul acesta, este îndeplinit obiectivul ca 40 % din aceste posturi să fie ocupate de femei, față de numai 8 % în momentul în care Comisia Juncker și-a preluat mandatul. Andriana Sukova, cetățean bulgar, va fi noul director general adjunct al Direcției Generale  Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune.

Deciziile privesc domenii strategice majore ale activității Comisiei Juncker, de la politici climatice, cercetare, educație, tineret și cultură, la afaceri sociale și ocuparea forței de muncă la Secretariatul General al Comisiei și cabinetul președintelui.

Comisia Europeană face schimbări la vârf anunțând că a decis „numirea celor mai competente persoane în posturile potrivite” fapt care va ajuta Comisia Juncker să obțină rezultate importante în cele 20 de luni de mandat.

0 comentarii 491 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter