Management

Ce sfaturi dau miliardarii pentru a avea succes in afaceri

Alexandru Poenaru › Joi, 2014-09-04 10:45

Oamenii de succes in general sunt foarte generosi atunci cand vine vorba de a oferi lectii din propriile experiente. Problema este insa, ca nu toata lumea pune in aplicare ceea ce acestia zic. Succesul nu vine intamplator si este nevoie de multa munca pentru a putea reusi. Iata 8 sfaturi venite din partea unora dintre cele mai celebre nume ale antreprenoriatului mondial despre cum se realizeaza succesul in afaceri.  

Sursa:123rf.com

1. Invata din greseli

„Este bine sa te bucuri de succes, dar este mult mai important sa inveti din lectiile esecului.” Acestea sunt vorbele lui Bill Gates, care a invatat sa se bucure de succes, dar si sa ia in considerare greutatile de pe urma carora a avut enorm de invatat, conform unui articol publicat pe site-ul inc.com.

2. Tine-ti clientii fericiti

„Chiar daca strategia, pozitionarea pe piata si planul pe termen lung sunt toate foarte importante pentru o companie, focuseaza-te pe vanzari individuale care sa iti satisfaca baza de clienti. Planificarea nu te ajuta la nimic atata vreme cat nu poti sa intretii firma prin vanzari” ne spune Tej Kohli, antreprenor pe piata de imobiliare si pe domeniul de software.

3. Tine minte ca nu exista vreo scurtatura spre succes

„Formula succesului: Trezeste-te devreme si munceste din greu” ne spune Jean Paul Getty, afacerist american din industria petroliera, numit in anul 1957 drept „cel mai bogat american in viata” de catre revista Fortune. Intr-o lume in care toata lumea incearca sa se imbogateasca peste masura pana la varsta de 30 de ani, sfatul lui aduce un pic de realism pentru cei care asteapta succesul sa vina de la sine.

4. Uita de perfectiune

„Sa nu crezi ca esti de neoprit sau ca nu esti capabil sa faci greseli. Nu te gandi ca singurul mod in care afacerea ta poate prospera este prin atingerea prefectiunii. Nu tinti perfectiunea, ci succesul.” Magnatul brazilian, Eike Batista, se frustra atunci cand lucrurile nu mergeau asa cum trebuie. Cu toate acestea, el a realizat ca perfectiunea nu exista, fapt pentru care s-a axat pe a avea succes.  

5. Bucura-te de drum

„Simte-te bine. Antreprenoriatul este mult mai distractiv atunci incerci sa faci si altceva inafara de profit.” Tony Hsieh, fondatorul Zappos, aminteste ca atunci cand nu mai faci ceea ce iti place, vei observa ca banii nu mai aduc fericirea. Arta de a avea succes nu implica doar atingerea unui anumit prag financiar, ci banii vin ca un adaos la bucuria de a profesa in domeniul care te pasioneaza.

6. Invata sa fii un antreprenor adevarat

„Daca vrei sa ai succes, trebuie sa-ti creezi propria cale. Nu este suficient sa mergi pe aceleasi urme pe care au mers si cei de dinaintea ta” spune John D. Rockefeller, un adevarat magnat al afacerilor din S.U.A. Decat sa mergi pe o cale sigura, mai bine incerci ceva nou. Sunt sanse sa ai parte de surprize.

7. Nu-ti impune bariere

„Cel mai mare risc este sa nu iti asumi nici un risc. Intr-o lume care se schimba extrem de rapid, singura strategie care sigur poate fi fatala este neasumarea de riscuri.” Cuvintele lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, sunt demne de luat in considerare. Recompensa nu apare daca nu exista si primejdia esecului. Daca nu vei incerca sa faci un salt din cand in cand, nu vei iesi in evidenta.

8. Da inapoi

„Trebuie sa existe un echilibru  in viata. Echilibrul dintre munca, viata de familie si oportunitatea de a invata, ca apoi sa ii inveti pe altii” ne spune Chuck Feeney, fondatorul Atlantic Philantropies, una din cele mai mari fundatii private din lume. Cuvintele lui vin ca o completare fata de activitatea de filantropist pe care a desfasurat-o. Este un lucru stiut ca cei care doneaza cel mai mult sunt antreprenorii de succes.

0 comentarii 6715 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter