Management

Bucureștenii sunt invitați să „consume” artă contemporană la Art Safari 2016

Dana Badea › Dum, 2016-03-20 12:23
Cea de-a treia ediţie a Pavilionului de artă București - Art Safari se va desfășura între 5 și 15 mai 2016, în centrul Bucureștiului. Evenimentul se desfășoară sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe al României, cu sprijinul Ambasadei Israelului în România, în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte din București și Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic. 
sursa: Art Safari București...

Românii vor avea șansa să admire lucrări semnate de peste 800 de artiști din secolele XX și XXI. În această expediţie vizuală se alătură nume importante în curatoriatul contemporan: Raya Zommer-Tal, director al Muzeului Janco-Dada din Ein Hod, Israel, și Igor Mocanu, specialist în avangarda românească. Expoziţia Centrală va fi dedicată sărbătoririi centenarului mișcării Dada - născută din efervescența scenei de artă românească de la începutul secolului XX - și influența acestei mișcări în lumea artei vizuale internaționale.

Organizatorii au pregătit și un program de conferinţe care vor fi susținute de renumiți specialiști internaționali precum Tom Sandqvist, Profesor, University College of Arts, Crafts, and Design din Stockholm (Suedia); Estelle Pietrzyk, Curator Șef al Muzeului de Artă Modernă și Contemporană din Strasbourg (Franța); Marina Vanci Perahim, Profesor Emeritus, Pantheon Sorbonne (Franța); Michael Finkenthal, Profesor, Johns Hopkins University, Baltimore (SUA) și Horia-Roman Patapievici (România).

Pavilionul de artă București - Art Safari 2015 este câștigătorul secțiunii Arte Plastice din cadrul Galei BucureștiTu - Premiile Municipiului București. Anul trecut în mai, pentru cinci zile, arhitectul Attila Kim a transformat clădirea-monument Ciclop în hotspot-ul bucureștean, unde arta contemporană și cea de patrimoniu a adunat 19.716 de vizitatori, dornici să descopere surprizele culturale propuse de Art Safari.
Pavilionul de artă București - Art Safari 2016 acceptă acum înscrieri pentru trei secțiuni: Artă contemporană, Artă modernă și Art Business. Înscrierile se pot face online până la data de 31 martie 2016. 

0 comentarii 711 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter