Leadership

John Maxwell: Conduce-te pe tine insuti!

John Maxwell › Lun, 2011-02-21 11:12

Pentru a reusi in orice incercare, trebuie sa invatam sa nu ne punem singuri piedici. Aplicand cele patru sfaturi care urmeaza, am incercat sa ma conduc mai bine pe mine insumi, ca o conditie necesara pentru a-i conduce pe ceilalti. 

John Maxwell

1. Invata sa ii urmezi pe altii

Doar un lider care a urmat bine pe altcineva stie cum sa ii conduca pe altii cum trebuie. Stabilirea unei legaturi cu oamenii tai devine posibila doar daca ai fost in pielea lor. Stii ce inseamna sa fii supus unei autoritati si astfel ai o perceptie mai buna a felului in care ar trebui exercitata autoritatea.

2. Dezvolta autodisciplina

Fiecare dintre noi este „monarhul” propriei vieti. Suntem responsabili pentru alegerea actiunilor si deciziilor noastre. Pentru a actiona mereu corect, este nevoie de caracter si autodisciplina. A face altfel inseamna sa ne pierdem controlul asupra noastra – a face sau a spune lucruri pe care le regretam, a rata ocaziile care ne sunt oferite.

3. Exerseaza rabdarea

Putine lucruri valoroase din viata sunt obtinute repede. Nu exista maretie sau maturitate instantanee, asa cum a deveni lider nu se intampla peste noapte. Liderii trebuie sa nu uite ca scopul conducerii nu este sa treci primul linia de sosire, ci sa ii duci pe oameni impreuna cu tine dincolo de linia de sosire. Din acest motiv, liderii trebuie sa isi incetineasca intentionat ritmul, sa pastreze legatura cu oamenii lor, sa ii coopteze pe altii pentru a-si indeplini viziunea si sa ii faca pe oameni sa mearga mai departe.

4. Cauta responsabilitatea

Lipsa responsabilitatii in viata personala va conduce cu siguranta la probleme in cea publica. Multi oameni considera ca responsabilitatea se rezuma la a fi dispus sa-ti explici actiunile. Cred ca responsabilitatea eficienta incepe cu mult inainte sa actionam. Incepe cu a primi sfaturi de la altii.

Fragmentul face parte din volumul „ Leadership de aur” scris de John C. Maxwell, aparut la Editura Amaltea.

0 comentarii 5575 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter