Leadership

Elon Musk: Oamenii sunt subestimaţi. Automatizarea excesivă la Tesla a fost greşeala mea

Constantin Pescaru › Lun, 2018-04-16 16:57
Oamenii sunt subestimaţi - aşa a spus Elon Musk, şeful Tesla, care a recunoscut că automatizarea excesivă a producţiei maşinilor electrice a fost o eroare de-a sa.

Într-un interviu acordat CBS, el a recunoscut că automatizarea excesivă a "deturnat" producţia maşinii electrice Model 3, aceasta fiind adevărată cauză pentru care există întârzieri semnificative în livrarea automobilului către clienţi.

În plus, şeful Tesla a spus că oamenii, nu maşinăriile, reprezintă răspunsul la această problemă.

Întrebat de jurnaliştii postului de televiziune american dacă roboţii mai mult încurcă decât ajută pe linia de producţie, el a răspuns franc: "Da, este adevărat... Aveam o reţea complexă de benzi transportatoare, o nebunie de sistem, care însă s-a dovedit a fi o chestie inutilă, aşa că am scăpat de ea".

Musk a adăugat: "Da, automatizarea excesivă la fabricile Tesla a fost o eroare. Ca să fiu mai exact, a fost greşeala mea. Oamenii sunt subapreciaţi".

El a calificat situaţia drept un "manufacturing hell", căci compania nu a reuşit să ţină pasul cu cererea. Astfel, în primul trimestru din 2018 a ratat ţinta de producţie de 2.500 de maşini Model 3 pe săptămână, potrivit The Guardian.

Declaraţia lui Elon Musk e interesantă pentru că, în trecut, el a spus în repetate rânduri că inteligenţa artificială are potenţialul de a lăsa oamenii fără joburi şi că roboţii vor fi în stare să facă lucrurile mai bine decât noi, tocmai de aceea tehnologia poate fi periculoasă dacă ajunge în mâinile nepotrivite. Ba chiar s-a contrazis şi cu Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, pe această temă

0 comentarii 590 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter