Leadership

Cum putem câștiga bătălia împotriva amânării?

Redactia › Vin, 2012-10-26 07:07

Haideți să facem un scurt exercițiu de imaginație. Te-ai decis că vrei să faci o schimbare, poate în modul în care muncești, comunici cu șeful tău sau pur și simplu vrei să faci sport. Pentru simplitate, vom vorbi despre sport.  Te-ai pregătit, ai cumpărat pantofii de sport cei mai buni, poate ai cumparat și un ceas potrivit pentru asta. Te-ai pregatit bine și acum a sosit vremea să pleci la sala de sport, înainte de a ajunge la birou.  Așa că potrivești ceasul să sune ceva mai devreme – poate la 6 dimineata – si suna. Îți spui ”să îmi fac cafeaua mai înainte și apoi plec”. Rezonabil.

Rodica Obancea

În bucătărie, în timp ce se face cafeua, îți amintești că trebuie să ei câteva lucruri la curățat, ai tot amânat acest lucru. Începi să cauți acele lucruri să le pui în mașină, deoarece curățătoria este în drumul tău. Poate îți spui ”găsesc lucrurile, beau cafeaua și plec”. În timp ce cauți lucrurile auzi la televizor o știre despre vreme și îți dai seama că trebuie să anulezi planurile făcute pentru week-end. Iei BlackBerry-ul și scrii email prietenilor cu care urma să pleci la munte sâmbătă dimineața. Și observi în emailurile necitite un email de la șeful tau care îți cere urgent un raport despre un proiect foarte important…”Nu-mi ia mai mult de un minut, știu ce trebuie să scriu”…. cafeaua s-a facut deja… și începi să te grăbești ca să pleci la sală. Îți pui o cafea și te uiti la ceas: ”6:48. Trebuie să fiu sub duș în 5 minute – nu voi mai avea timp să merg la sală astăzi, dar cu siguranță mâine am s-o fac”.
Vă sună cunoscut acest scenariu?

Într-un sens paradoxal, dificultatea de a face o schimbare dezvăluie cu insistență dorința de a fi preocupat, de a avea ceva de făcut, de a te ține ocupat. Cu cât te străduiești mai mult să faci așa cum ți-ai propus, cu atât îți amintești emailurile la care trebuie să raspunzi, ziarele pe care trebuie să le citesti… Când te oprești din acest cerc vicios și te dai un pas în spate, poți să observi că de fapt singur îți pui piedici în a face ceea ce vrei cu adevărat să faci.

Cum putem câștiga bătălia împotriva amânării și cum putem ajunge să facem ceea ce ne dorim cu adevărat atunci când ne propunem un lucru? Puteți afla răspunsul la aceste întrebări urmărind ediția de luni 29, octombrie, a Jurnal de leadership, care o are ca invitat pe Rodica Obancea, Coaching Partner în cadrul companiei HART Consulting.

Dacă doriţi să adresaţi întrebări invitatului, puteţi intra în direct la numărul de telefon 0372.924.288, prin chatul Radio Lynx sau postând un comentariu la acest articol. Emisiunea poate fi vizionată live pe cariereonline.ro şi radiolynx.ro luni începând cu ora 19:00.

0 comentarii 3323 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter