Leadership, Actual, Inspirație

Cum arată o zi din viaţa lui Richard Branson: la ce oră se trezește și care sunt regulile pe care le respectă în fiecare zi

Constantin Pescaru › Mar, 2017-08-08 11:17
Richard Branson are o viaţă demnă de o carte. După ce a fondat Virgin Records în 1972, el şi-a transformat afacerea într-un conglomerat care inveşte în diverse domenii, de la media, sănătate şi retail la telecomunicaţii.

El a fost ridicat în rang de cavaler de către Regina Angliei şi a reuşit în aceşti ani să acumuleze o avere impresionantă, de 5 miliarde de dolari. Însă care e programul său zilnic? Cum reuşeşte să conducă un asemenea imperiu şi să bucure în acelaşi timp şi de pasiunile sale?
Foto: Facebook_Richard Branson

Business Insider ne prezintă cum arată o zi din viaţa lui Richard Branson.

CITEŞTE ŞI: Sfatul lui Richard Branson, şeful Virgin Group, despre cum să te organizezi mai bine

- Miliardarul se trezeşte mereu la 5:00 dimineaţa, pentru a avea timp să îşi pună în  ordine gândurile şi să îşi planifice eficient treburile.

- Faptul că începe ziua devreme îi permite să petreacă timp cu familia sa înainte de a merge la muncă. Intotdeauna ia micul dejun cu cei apropiaţi, iar acest lucru îi dă o stare de bine şi îi oferă energia necesară pentru a face treabă.

- Branson este un outdoor man. Îi plac activităţile în aer liber, cum ar fi kite-surfing-ul, inotul, mersul cu bicicleta şi tenisul. 


CITEȘTE ȘI: 5 lucruri mărunte care te pot ajuta să te faci remarcat la job
- În 2010 a alergat la un maraton costumat ca un fluture.

- În 2009, a făcut kite-surfing cu un model dezbrăcat în spatele său. În februarie 2017, el s-a luat la ăntrecere pe apă cu fostul preşedinte american Barack Obama.

- "Nimic nu se compară cu sentimentul de libertate, entuziasm şi uniune cu natura care vine odată cu acest sport - dar şi adrenalină care îţi curge prin vene", a spus Branson despre kite-surfing.

- Faptul că se trezeşte dimineaţa devreme nu îi permite doar să facă activităţi în aer liber, ci şi să intre în contact cu angajaţii săi care lucrează pe alte fusuri orare. "Pot să mă ocup de emailuri înainte ca restul lumii să ajungă la birou".


CITEȘTE ȘI: A spus „Adio, multinațională!”
- El locuieşte pe insula Necker ce face parte din Insulele Virgine Britanice, pe care a cumpărat-o cu 320.000 de dolari în 1979.

- Miliardarul nu e fanul cravatelor, după cum a mărturisit într-un interviu acordat în 2014.

- De fapt, el urăşte atât de mult această piesă vestimentară încât uneori le mai dezleagă de la gâtul celor cu care se întâlneşte.

- Ca să nu fie deconectat de ce întâmplă prin lume, îşi verifică constant profilele de pe reţele sociale, citeşte ştirile şi ţine legătura cu angajaţii săi.

- "A fi un om de afaceri modern înseamnă să iei pulsul la tot ce se petrece", a scris Branson la un moment dat pe blogul său.

- Pentru acest lucru, el are tot timpul la îndemână un carneţel şi un pix. "Îmi notez absolut tot! Toate ideile, toate observaţiile, tot!", a mărturisit Branson.


CITEȘTE ȘI:  7 sfaturi despre cum să fiți fresh la muncă atunci când începeți ziua epuizați 
- Pentru a-şi menţine nivelul de energie ridicat, el bea cel puţin 20 de ceşti de ceai pe zi, fără zahăr.

- Cât despre preferinţele alimentare, Branson e fanul sandvişurilor cu ou, dar îi plac şi fripturile gătite de soţie.

- Fondatorul Virgin Group are multe hobby-urilor, unul dintre ele fiind şahul.

- Una dintre pasiunile sale este, însă, mai neobişnuită: vrea să doboare multe recorduri, cum ar fi cel pentru cea mai rapidă traversare a Atlanticului într-o ambarcaţiune.

- Pentru a se concentra şi a se relaxa, Branson îşi rezervă puţin timp pentru Thai Chi în timpul zilei.

- Nu îi prea place să se uite la TV, dar e pasionat de filme şi muzică. Ascultă Peter Gabriel, Mike Oldfield şi The Sex Pistols.

- După ce ia cina cu familia şi prietenii, Branson se bagă în pat în jurul orei 11:00 şi de obicei doarme 6 ore pe noapte.

CITEŞTE ŞI: Unde merg în vacanţă Bill Gates, Richard Branson sau Mark Zuckerberg 

0 comentarii 4884 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter