Contribuitori, Actual

Vestul Bucureștiului, un nou pol pentru parcurile de birouri

Redacția CARIERE › Mie, 2017-12-27 19:06

În ultimii 17 ani, în zona Pipera s-a livrat cel mai mare stoc de clădiri de birouri, însă dezvoltatorii observă acum și potențialul zonei de Vest a orașului.


Nordul Bucureștiului este o zonă care s-a dezvoltat constant în ultimii ani, prin construirea spațiilor de birouri care să acomodeze companiile din domenii de business care au migrat și în România. Zona Pipera s-a consacrat ca fiind un spațiu optim pentru dezvoltare în domeniul business și IT.

 

Conform datelor obținute de către specialiștii de la CBRE România, companie lider în domeniul serviciilor imobiliare și de investiții, rata de neocupare din zona de Nord a Bucureștiului este de 6,6%, fiind cea mai mică rată din ultimii 9 ani. Mai mult, CBRE raportează că cele mai multe tranzacții s-au realizat în Pipera și zona de Nord, în ceea ce privește extinderea spațiului de birouri cu clădiri de clasa A, pe o suprafață de 69.000 de metri pătrați.

O noutate o reprezintă cererea în creștere și extinderea spațiilor de birouri din zona de Vest a Bucureștiului. CBRE menționează că 54% din suprafața în construcție estimată pentru 2018 este alocată extinderii unor ansambluri de birouri din vestul orașului. Omul de afaceri Liviu Tudor, cel mai mare proprietar de spații pentru birouri din București, a observat potențialul acestei zone, iar în West Gate, unul dintre parcurile dezvoltate de antreprenorul bucureștean, au deja sediul companii importante precum Ericsson, Dacia Renault, WNS, Societe Generale sau Accenture.

Zona de vest a Bucureștiului are toate ingredientele pentru dezvoltare

Dezvoltarea parcurilor de birouri în Vestul orașului este binevenită din moment ce Militari, Crângași și Drumul Taberei sunt zone foarte populate. Prin urmare, pentru persoanele din zonă “este natural să aibă birourile în zona de vest, distanța dintre casă și birou, respectiv timpul petrecut în trafic, fiind de multe ori un factor decisiv în alegerea locului de muncă”, explică afaceristul Liviu Tudor.

Mai concret, consultanții imobiliari estimează că zona de Centru Vest s-ar putea dezvolta în viitor ca un pol important de business, cu proiecte noi surpriză.

În plus, stabilirea unor centre corporate în apropierea campusurilor studențești - Universitatea Politehnică, zona de cămine studențești Regie, căminul privat West Gates Studios - reprezintă un avantaj pentru companii, mai ales datorită volumului mare de studenți care încep să lucreze încă din timpul facultății. Conform unui studiu realizat de analiștii americani de la Gallup, cele mai multe oportunități de muncă sunt oferite de industriile în plină dezvoltare, industria tehnologică fiind lider. Aici, studenții sunt cei mai avantajați pentru că vor avea posibilitatea să acumuleze experiență timpuriu într-un domeniu în care schimbări se petrec în fiecare zi.

Dezvoltarea altor zone ale orașului ar putea să ajute într-o oarecare măsură la rezolvarea unei probleme mai vechi ale Capitalei: decongestionarea centrului și a zonei de Nord. Conform clasamentului realizat de compania internațională de cartografiere TomTom, traficul din București a cunoscut o creștere de șapte procente față de anul trecut, ajungând deja la un scor de 50%, scor care îl plasează pe primul loc în topul orașelor europene cu cel mai aglomerat trafic. Supraaglomerația din nordul orașului este un motiv solid pentru ca cei interesați de o schimbare să aleagă vestul.

Sursa foto: Shutterstock.com

0 comentarii 1141 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter