Contribuitori

Te-ai îndrăgostit de cineva la locul de muncă?

Nadia Gorduza › Vin, 2018-05-18 15:49
Ți s-a întâmplat vreodată că inima ta să o ia razna la locul de muncă? Potrivit statisticilor, mulți dintre noi se îndrăgostesc la birou. Nu este așa de surprinzător - petrecem o treime din viețile noastre aici!
Ce lucruri pozitive și negative se pot întâmpla dacă te îndrăgostești de colegul tău?
sursa: unsplash

Există o mulțime de critici legate de relațiile de la birou, în ceea ce privește consecințele unei despărțiri, întrebarea cât de mult te vei mai concentra asupra carierei tale în timp ce ești distras de acea persoană specială în timpul programului de lucru și dacă poți rămâne în continuare competent atunci când imaginația ta este, probabil, purtată către scenarii care nu au legătură cu munca ta.

Câteva aspecte pozitive:

1. Vei deveni mai creativ

Așa funcționează dragostea! Ești mai creativ, mai energic și simți nevoia de a crea, de a acționa și de a trăi!

2. Atmosferă mai bună la locul de muncă

Oamenii care sunt îndrăgostiți devin mai buni, acest lucru ducând către o spirală a pozitivității. Ești drăguț cu Marian, Marian cu Liliana, Liliana cu George și așa mai departe.

3. O comunicare mai bună

Mai ales când partenerul tău lucrează într-un departament diferit. De exemplu, dacă partenerul tău lucrează la contabilitate știi când va fi plătită factura!

4. Mai mult timp împreună

În zilele noastre lucrăm 8-10 ore pe zi, astfel încât viața personală are de suferit. Dacă lucrezi împreună cu partenerul tău, poți lua masa împreună cu acesta, puteți ieși la o cafea sau puteți face împreună naveta. Ca urmare, vă petreceți mai mult timp împreună.

5. Ești mai loial companiei

Din perspectiva șefului tău, dacă acceptă relații la locul de muncă, devii mai loial companiei (atâta timp cât sunteți împreună). Asociezi astfel compania cu un loc pozitiv în care se întâmplă miracole!

Să vedem care sunt și aspectele negative legate de a te îndrăgosti la locul de muncă:

1. Zvonuri

Când începi să flirtezi și să te întâlnești cu noul tău partener și nimeni din biroul tău nu știe, sunt șanse ca oamenii să înceapă să vorbească și să se schimbe relațiile cu colegii tăi. Mai ales dacă unul dintre voi are o poziție mai înaltă. Dacă nu are - colegii ar putea crede că vă protejați și vă ajutați reciproc.

2. Complicații

O aventură la locul de muncă duce la relații complicate. Mai ales dacă dragostea nu funcționează și te hotărăști să te desparți. În acest caz, unul din voi probabil va demisiona.

3. Rezultate mai slabe

Dacă, în loc să lucrați, flirtați toată ziua, vă trimiteți reciproc mesaje în mod constant sau vă luați 3 ore pauză de prânz, munca voastră și termenele limită vor avea de suferit. Să nu mai vorbim de colegii voștri sau de șeful vostru, care vor observa aceste lucruri și, până la urmă, unul dintre voi va trebui să demisioneze.

4. Promovarea ar fi în pericol

Dacă relația este oficială, există șanse ca aceasta să îți oprească perspectiva de promovare. De ce? Deoarece, în ciuda declarațiilor oficiale, dragostea la locul de muncă este văzută ca fiind neprofesionistă și, din păcate, îți oprește pentru un timp înaintarea în carieră.

5. Demisionezi sau ești concediat

Există anumite companii care nu acceptă nicio relație de iubire la locul de muncă. În aceste cazuri, chiar dacă relația ta este nemaipomenită, unul dintre voi ar putea fi forțat să-și dea demisia sau să fie concediat.

Dacă nu îți dorești să accepți riscurile unei relații care îți poate afecta locul de muncă sau care îți poate cere să cauți o nouă funcție, atunci nu trebuie să te întâlnești cu un coleg. Dar dacă accepți riscurile, respecți politicile angajatorului legat de relațiile personale la locul de muncă și acționezi profesionist în timpul orelor de lucru, atunci nu există niciun motiv să nu ai o relație sentimentală cu un coleg.


Nadia Gorduza, MD, EMBA Psihoterapeut & Coach www.idtherapy.ro

A absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti în 2000 şi EMBA ASEBUSS în 2007. Este certificată la nivel internaţional că trainer şi psihoterapeut  în Terapie de Expunere Virtuală, Terapie de Cuplu prin Metoda Gottman şi Psihoterapie Scurtă Strategică. Reprezintă în România Gottman Institute Seattle SUA, renumit la nivel mondial pentru terapia de cuplu şi parenting. De asemenea este reprezentantă a Virtually Better Inc, Atlanta USA, primul institut de cercetare şi dezvoltare programe de "Virtual Exposure Therapy" pentru terapia Fobiilor Specifice, Mindfulness şi Relaxare. A absolvit High Clinical Master în Psihoterapie Strategică la Institutul de Psihoterapie Scurtă Strategică din Arezzo, Italia. Este specializată în Profiling prin Facereading ţinând cursuri pentru departamentele de resurse umane sau headhunting. A fondat Id Therapy Bespoke Treatment Center(www.idtherapy.ro),  primul centru de soluţii psihoterapeutice personalizate, consultanţă psihologică şi corporate din România creat pe conceptul inovativ de "bespoke medicine".

0 comentarii 1402 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter