Contribuitori

Roxana Teșiu: „În România programul flexibil este mai degrabă un beneficiu. Tind să cred că în următorii cinci ani, beneficiul de astăzi va deveni o constantă a pieței.”

www.hrmanageronline.ro. › Mar, 2018-03-13 11:22
Am stat de vorbă cu Roxana Teșiu, Vice President of Human Resources Europe la TELUS, despre cum se vede peisajul de HR din România prin ochii unui om care are o vastă experiență în domeniu și despre cum putem rămâne umani în era automatizării. Roxana ne-a împărtășit câteva lucruri pe care nu ți le spune nimeni atunci când intri în HR și cum arată cel mai bun CV pe care l-a primit până acum.

CUM SE VEDE PEISAJUL DE HR DIN ROMÂNIA DIN POZIȚIA DE VICE PRESIDENT OF HUMAN RESOURCES EUROPE LA TELUS? CE TREBUIE SĂ SCHIMBĂM ȘI CE TREBUIE SĂ PĂSTRĂM ÎN 2018?

Din perspectiva profesiei, peisajul de HR din România este colorat, diversificat, profesioniștii de HR din România sunt creativi și ambițioși, dornici să obțină cele mai bune rezultate profesionale. Din păcate, însă, contextul în care ne desfășurăm activitatea este punctat de nereușite de ordin legislativ, bâlbe de acte normative, incoerențe de politică socială și preocupare spre zero a structurilor statului în zona de inițiere a bunăstării sociale. Mi-ar fi plăcut să pot scrie ,,de menținere a bunăstării sociale”, însă nu am ajuns acolo. Anul 2018 nu este un an în care să schimbăm sau să păstrăm, este un an în care suntem nevoiți să ne acomodăm cu efectele unor decizii falimentare din domeniul legislației muncii. Nu pot decât să sper că, dacă îmi puneți aceeași întrebare anul viitor, voi putea da un altfel de răspuns.

CUM AR ARĂTA UN TOP 3 CELE MAI GRELE MOMENTE DIN PARCURSUL TĂU PROFESIONAL? DAR UN TOP 3 AL CELOR MAI ,,FULFILLING” MOMENTE?

Am să încep cu momentele „fulfilling”, îmi este foarte la îndemână să mă uit în tot ceea ce fac și – întâi de toate – la aspectele bune, pozitive și armonioase. Topul arată cam așa: oamenii, oamenii și, pe locul 3, oamenii. Este vorba despre oamenii de la care învăț, oamenii pe care îi susțin și care mă susțin, oamenii pe care îi formez. Interacțiunea cu oamenii reprezintă momentele mele de împlinire și bucurie. Am șansa profesională ca aceste momente să nu fie doar momente, ci să fie o constantă a timpului în viața mea profesională. De aceea, cele mai dificile momente profesionale au fost acelea in care, din diverse motive, a fost nevoie să coordonez proiecte de restructurare.

CUM PUTEM SĂ RECRUTĂM EFICIENT ÎN ANUL 2018? SPUNEAȚI ÎNTR-UN INTERVIU ACORDAT ANUL TRECUT CĂ PIAȚA MUNCII ESTE EXTREM DE COMPETITIVĂ ȘI CĂ HR-UL TREBUIE SĂ ÎNCEAPĂ SĂ VADĂ DINCOLO DE CIFRE. CUM PUTEM CÂȘTIGA ACEASTĂ ,,BĂTĂLIE” PENTRU TOP TALENTS?

Probabil că va suna paradoxal ce scriu acum, însă cred cu tărie că bătălia pentru talent se câștigă adoptând orice altă tactică, mai puțin aceea de a ne gândi că suntem într-o „bătălie”. Paradigma de „bătălie” nu pune în situația de a executa cât mai corect manevrele de „luptă” și, eventual, de a anticipa mișcările concurenței. Cred și susțin cu tărie modalitatea de...

Continuarea materialului o puteți găsi pe hrmanageronline.ro.

0 comentarii 548 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter