Contribuitori

Rezoluții 2018: 9 lucruri care te vor ajuta în dezvoltarea carierei

Ana Nicoleta Zafiu › Lun, 2017-12-11 12:00
Pentru a evolua în plan profesional este necesar să acționăm în această direcție. De obicei, sfârșitul de an este un bun prilej pentru autoevaluare și pentru a stabili ce anume a funcționat până în prezent și care sunt acele lucruri pe care le putem imbunătăţi.
Foto: Unsplash

Indiferent de nivelul profesional în care ne aflăm, sunt câteva direcții care ne ajută să ne dezvoltăm cariera:

Setarea unor obiective realiste

Definirea obiectivelor este o etapă foarte importantă în evoluția profesională. Este recomandat ca acestea să fie setate atât pe termen scurt, de un an, cât și pe termen mediu și lung. În acest fel, dobândim claritate cu privire la felul în care ne dorim să arate traseul nostru profesional. Pe lângă setarea obiectivelor, este de asemenea, foarte utilă stabilirea resurselor concrete și strategiilor prin care acestea pot fi atinse.

Participarea la cursuri/workshop-uri/training-uri 

Pentru a fi în contact cu domeniul în care activăm este necesar să apelăm la surse variate de informare.
Numai în acest fel se creează contextul perfecționării din perspectiva profesională.

Participarea la evenimente profesionale

Networking-ul ne ajută să cunoaștem profesioniști din domeniul în care activăm și să stabilim noi relații profesionale. Astfel încât este un element important în dezvoltarea carierei.

Formarea unei noi abilități

Învăţând lucruri noi, crește nivelul de încredere în sine și în același timp statutul socio-profesional este consolidat.

Experimentarea unor lucruri noi

Experimentând lucruri noi devenim mai flexibili în gândire și, de asemenea, devenim mai deschiși la ideea de noutate și schimbare, ceea ce ne ajută să evoluăm.

Dobandirea tehnicilor de comunicare asertivă

Comunicarea este esențială atât în plan personal, cât și profesional. Asa încât, pentru ca viața profesională să devină mai satisfăcătoare, este important să învățăm să ne exprimăm ideile într-un mod constructiv și eficient.

Desfăşurarea unei activități profesionale potrivite

În majoritatea cazurilor, persoanelor care au o profesie care nu li se potrivește, le este foarte dificil să obțină rezultate. În aceste situații este recomandată o schimbare parțială sau radicală a domeniului de activitate.

Focusarea pe soluţii

Conştientizarea blocajelor care intervin inerent în viața profesională este esențială. Însă la fel de importantă este identificarea soluțiilor pentru depășirea acestor situaţii.

Autovalorizarea

Pentru a avea un parcurs profesional armonios este necesar să conștientizăm atât reușitele, cât și resursele personale care ne-au ajutat să le obţinem.

Toate aceste aspecte sunt importante în dezvoltarea carierei și la fel de important este să fim în permanență în contact cu nevoile noastre profesionale, astfel încât obiectivele pe care ni le setăm să fie autentice și în concordanță cu motivația noastră intrinsecă.


Ana Nicoleta Zafiu
Consilier în carieră
CareerInvest.ro


0 comentarii 2334 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter