Contribuitori

O poveste pe care ne-o spunem zilnic. Nevoia noastră constantă de creștere

Costin Ciora › Lun, 2017-09-11 16:22
Dacă te afli pe acest site, înseamnă că avem cel puțin un subiect în comun. Mai exact, mă refer la nevoia de a crește prin învățare permanentă. Ceva din nevoia ta de creștere te-a adus pe acest site și cu siguranță vei reveni. Ceva din dorința ta de creștere te face să conștientizezi importanța articolelor, evenimentelor de dezvoltare, a clipurilor sau podcasturilor ce te pot ajuta atât personal cât și profesional.

Lao Tzu spunea “Cheia creșterii este introducere unei dimensiuni mai înalte a conștiinței în înțelegerea noastră”. De cele mai multe ori, genul de înțelepciune cuprinsă în cuvintele de mai sus depășește capacitatea noastră de acțiune clară. Concret, e mai greu să acționăm rapid și direct doar după ce citim un articol sau o carte. Schimbare și creșterea pe termen lung au loc atunci când ne schimbăm povestea pe care ne-o spunem zilnic. Cum putem face acest lucru din spusele lui Lao Tzu? Introducând o dimensiune mai înaltă a conștiinței.
 
Cum putem practic să facem acest lucru? Cum ar putea ca activitățile noastre să fie privite de la un alt nivel? Răspunsul este doar prin introducerea unei noi povești pe care ne-o spunem zilnic. Dacă povestea pe care ți-o spui, de exemplu, că ești o mamă care nu are timp pentru nimic altceva și slujba este un chin, cu siguranță zilnic vei trăi acest lucru. Dar chiar dacă lucrurile nu sunt așa cum te-ai aștepta, ce-ar fi să-ți schimbi pas cu pas povestea prin introducerea unei alte opțiuni. Acum vreo 15 ani, exista o emisiune care permitea ca finalul poveștii să aibă două sau mai multe variante, urmând ca spectatorii să voteze ce final preferă. 


CITEŞTE ŞI: De ce ne blocăm în resursele pe care nu le avem?
De cele mai multe ori, lucrurile nu sunt albe sau negre, ci pot exista o serie de culori ce sunt parte din nevoia noastră de creștere.
O nouă oportunitate de carieră sau un nou membru al familie transformă modul obișnuit de analizare a unei probleme obișnuite. De ce? Pentru că inevitabil trebui să „crești” pentru a face față noilor provocări. Fie că te dezvolți fizic printr-un nou regim alimentar, fie profesional, fie spiritual, creșterea te va ajuta, iar schimbarea este de multe ori pe termen lung.
CITEŞTE ŞI: Trei întrebări pentru atunci când amâni
Dar, cum reușim să păstrăm nevoia constantă de creștere. Un răspuns este că trebuie să ne expunem în mod repetat la resursele care ne ajută creșterea. Fie că este vorba de articole, clipuri, cărți sau participarea la evenimente, o expunere constantă la genul de lucruri care ne asigură creșterea ne va face să reflectăm asupra informațiilor și să le adaptăm propriei persoane.


Costin Ciora este Consultant în Productivitate și lector universitar doctor la ASE București. Este autor si vorbitor in public pe subiectul cresterii productivitatii. Află mai multe despre Costin Ciora pe site, pe pagina de Faceboo
k, sau pe profilul de LinkedIn. 

0 comentarii 1603 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter