Contribuitori

HR digitalization: beneficii, provocări, costuri

www.hrmanageronline.ro › Joi, 2018-08-02 13:48
Sergiu Maxim, Director de HR NTT Data

„Omul de HR își schimbă rolul din „operator de introducere și validare date” în cel de consultant”

Digitalizarea implică o trecere asumată a proceselor de HR din varianta „creion-hârtie-dosar” în format soft, cu ajutorul instrumentelor specializate pe fiecare zonă HR. Digitalizarea înlocuiește competențele profesionistului de resurse umane tipic (atenția la detalii, de exemplu, sau arhivarea vrafurilor de hârtie) cu altele noi, generate contextual de schimbările survenite (inițiativa, orientarea spre rezultat, focusul pe relație etc).

Competențele necesare se schimbă, omul de HR își schimbă rolul din „operator de introducere și validare date” în cel de consultant, care monitorizează procesele, care își consumă energia în activități care aduc într-adevăr valoare organizației. În plus, în zone precum administrarea de personal, salarizarea sau L&D, timpul investit și erorile umane sunt vizibil în scadere, controlul datelor evident mai eficient iar raportarea mai acurată.

Ne-am adaptat și noi acestui trend și am implementat de anul acesta o platformă care ne ajută să gestionăm mai bine partea de Learning and Development, zona de pontaj și management al timpului alocat proiectelor operaționale. Anul trecut am avut un demers similar implementând o soluție pentru Recrutare și Managementul Performanței.

HR în format Digital este un pas important, firesc în dezvoltarea departamentelor HR. Devin din ce în ce mai necesare soluțiile IT dedicate HR-ului, în special pentru tot ceea ce cuprinde HR-ul operațional (administrarea de personal, salarizarea, recrutarea). Anvergura unor proiecte câștigate și strategia de creștere a organizației nu ne mai permite să facem lucrurile în același fel, investind prețiosul timp în verificări nesfârșite de date pe care noile instrumente le pot face instant, adesea în detrimentul colegilor noștri și a nevoilor lor. Clișeic sau nu, ne transformăm, iar acesta este singurul proces constant.

BENEFICII. Unul dintre beneficiile majore este faptul că...

Continuarea materialului o găsiți pe www.hrmanageronline.ro.

0 comentarii 342 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter