Contribuitori

Factori cheie pentru succesul tuturor angajaților

Marilena Ispas › Vin, 2018-03-16 11:59
Deşi România recunoaște la nivelul legislației egalitatea de șanse între femei și bărbați, tradiția situează în continuare femeia pe o poziție inferioară bărbatului. România se află pe ultimul loc în UE şi pe locul 72 la nivel mondial, conform statisticilor Forumului Economic Mondial când vine vorba de egalitatea între femei și bărbați. Femeile din România continuă să fie preferate în posturile și sectoarele de activitate prost plătite, iar salariul acestora continuă să fie statistic mai mic decât al bărbaților angajați pe posturi similare.

Statutul social implică două laturi – numărul de locuri de conducere ocupate de femei vs bărbați și gradul de educație. Piața de muncă ia în calcul gradul de șomaj în rândul femeilor. Cu cât este mai mare egalitatea între sexe, cu atât mai dezvoltat este acel stat și pe plan economic dar și social.

Islanda, Suedia, Norvegia, Finlanda, Canada sau Germania sunt câteva dintre statele unde femeia este considerată egalul bărbaților, în timp ce state din Africa sau țări arabe au mari probleme în acest clasament. România, cu un indice de 0,33 se clasează mai jos decât Ungaria (0,24), Bulgaria (0,25), Polonia (0,16) sau Grecia (0,16).

Conform unei analize Accenture, pentru a creea o cultură a egalității, organizațiile trebuie să țină cont de 40 de factori, dintre care 14 sunt decisivi. Studiul, publicat în raportul Accenture “Getting to Equal 2018″, detaliază cele mai eficiente acțiuni pe care companiile le pot lua pentru a accelera progresul și pentru a ajuta la reducerea diferențelor de remunerare între femei și bărbați...

Continuarea materialului o găsiți pe hrmanageronline.ro.

0 comentarii 1149 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter