Contribuitori, Actual

Din manualul femeilor manager. 4 secrete ale reușitei împărtășite chiar de ele

Revista CARIERE › Lun, 2017-09-11 10:48
Au atins succesul, numele lor este cunoscut în toată lumea, așa că sfaturile lor sunt cu siguranță prețioase. Ce ne învață femeile care conduc afaceri de milioane?

Succesul în carieră este adesea consecința norocului, a șansei, însă uneori ne putem face singure norocul. Secretele unei cariere fructuoase stă adeseori în propriile noastre mâini și ține de felul în care ne programăm gândirea și ne prioritizăm obiectivele. Iată câteva secrete de mare ajutor în parcursul tău profesional, venite chiar de la femeile cele mai în măsură să le ofere:

  1. Asumarea riscurilor, crucială dacă vrei să avansezi

Sheryl Sandberg, director operaţional al Facebook, spune că teama de a greși le ține pe multe femei în urmă. Ea subliniază că asumarea unor riscuri este uneori singura metodă de a înainta în profesie. Sfatul ei este să te întrebi ce ai face dacă nu ți-ar fi frică de rezultat? Din când în când este chiar recomandat să renunți la confort și stabilitate și să faci mișcarea cea mai îndrăzneață.

Desigur, asta nu înseamnă că trebuie să iei decizii pripite, ci doar că trebuie uneori să alegi calea mai grea și mai puțin sigură. În definitiv, fără niște pariuri riscante nu putem niciodată să ne facem remarcați, nu-i așa?

2. Învață în permanență

Nu înceta niciodată să înveți și să te perfecționezi - este sfatul vice-președintelui Revlon SUA, Pamela Alabaster. Tot ea spune că pentru a rămâne în joc trebuie să fii elev pe viață. Mediul de afaceri este într-o continuă schimbare, iar pentru a face față acestuia trebuie să fim dispuse să învățăm mereu.

Orice curs sau conferință dedicată domeniului în care lucrezi este o oportunitate de a învăța ceva nou și util. Totodată, cursurile care te învață să îți schimbi atitudinea față de obiectivele pe care le ai și să devii un lider mai bun sunt și ele binevenite indiferent de domeniul în care activezi. Programul “The Art & Science of Coaching”, dezvoltat de Erickson Coaching International, este un exemplu în acest sens, iar cu ajutorul lui poți să devii mai eficientă și să îți dezvolți capacitățile de comunicare.

3. Nu te lăsa doborâtă de eșecuri

Aproape toate persoanele care au avut parte de succes au cunoscut de-a lungul vieții și eșecul. Este parte integrantă din viața profesională a fiecăreia dintre noi. Poate cea mai concludentă poveste în acest sens o are J. K. Rowling, faimoasa autoare a cărților Harry Potter. Numele său este în prezent cunoscut în toată lumea și aproape oricine știe cine este Harry Potter, personajul creat de mintea ei, dar înainte să cunoască succesul ea trăia din ajutor social și primea refuzuri pe bandă rulantă de la editori care nu înțelegeau cartea sa.

A bătut la ușile a 12 edituri, a primi nenumărate refuzuri, iar într-un final fetița unui editor a fost cea care i-a deschis drumul către faimă. Fetița a citit manuscrisul său și l-a convins pe tatăl ei să publice cartea, care avea să devină best-seller internațional. Sfatul lui J.K. Rowling? Nu te da bătută.

4. Construiește relații durabile și nu subestima aportul celor din jur la succesul tău

Nu poți atinge succesul de una singură, orice persoană din jurul tău poate contribui într-un fel sau altul la atingerea obiectivelor tale. Fie că este vorba despre o oportunitate din partea managerului, fie că este vorba doar despre o încurajare de la o colegă, cert este că orice persoană din jurul tău poate deveni un catalizator pentru succesul tău. Oprah, cunoscuta realizatoare de televiziune americană, spune că trebuie să apreciezi orice persoană din jurul tău și să îți arăți recunoștința față de cei care te-au ajutat.

Poate că în teorie știai deja aceste principii, dar este extrem de important să ții cont de ele în fiecare zi. Care ți se pare cel mai important dintre ele?

Sursa foto: Shutterstock

 
0 comentarii 5542 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter