Cum să, Contribuitori, Actual

De ce nu-mi iese prima clătită și ce legătură are acest lucru cu îndeplinirea obiectivelor?

Costin Ciora › Vin, 2017-02-17 13:39
Am învățat să fac clătite de la fratele meu mai mare în urmă cu mai mulți ani, cu toate că de mic îl priveam cum le făcea. Nu vreau să-ți prezint în acest articol o rețetă de clătite, îmi cer scuze dacă te-am dezamăgit. Pur și simplu, vreau să-ți vorbesc nu despre clătitele reușite ci de acea primă clătită care nu-mi iese niciodată!

De curând, l-am întrebat pe fratele meu dacă și lui i se întâmplă. Mi-a răspuns că într-adevăr, întrucât tigaia nu ajunge la temperatura necesară, există o mare probabilitate ca prima să nu iasă. Ulterior, celelalte sunt făcute la o temperaturăpotrivită.
Și atunci m-am gândit imediat la modul în care ne dorim ca un obiectiv să se îndeplinească.

Mai concret, atunci când avem un obiectiv:

- dorim să ne iasă din prima, și dacă nu iese, ne dezamăgim și renunțăm;
- uneori, amânăm începerea unei acțiuni cu obiectivele noastre fiindcă nu credem că vom avea succes;
- nu ne dăm seama că poate obiectivul nu e realist sau e nevoie ca noi să dobândim înainte anumite obiceiuri.

Ce soluții am putea avea, păstrând comparația cu "prima clătită":

Să ajungem cu obiceiurile noastre la nivelul dorit pentru implementarea obiectivului, la fel cum trebuie să avem o tigaie la temperatura potrivită pentru a face clătitele.
Să acceptam că nu vom reuși din prima, la fel cum acum când nu-mi iese prima clătită știu că următoarea va fi foarte bună. De fapt, pot să spun că a ajuns să fie un ritual faptul ca nu-mi iese (îmi cer scuze din nou către toți Chefii care se vor împotrivi celor spuse de mine, aștept comentariile voastre cu tips & tricks :) ) Cum ar fi ca atunci când începem să lucrăm la un nou obiectiv sau proiect să ne așteptăm că cel mai probabil vom eșua la prima sau primele încercări? Cum ar fi să știm că este perfect în regulă să se întâmple așa și că de fapt suntem pe drumul spre realizarea lui?
Nu te dezamăgi, și încearcă, încearcă din nou. Cu ingredientele potrivite pentru creșterea productivității tale, cu obiceiuri etapizate și aplicarea pas cu pas, vei reuși.

Sper că prin acest articol ți-am făcut poftă.Poftă de a începe să lucrezi la obiectivele tale, atunci când poate ceilalți nu cred că vei reuși, sau chiar și dacă acum nici tu nu crezi. Nu uita că poate nu-ți iese din prima, dar prin răbdare și perseverență vei ajunge la rezultatul dorit.

 

Costin Ciora este Consultant în Productivitate și lector universitar doctor la ASE București. Este autorul cărții „Analiza performanței prin creare de valoare” și co-autor la numeroase articole de profil academic pe subiectul analizei economico-financiare.
După mai bine de 7 ani de cercetare în mediul academic și 6 ani de antreprenoriat, Costin se concentrează în prezent pe studierea productivității individuale, intrucât după spusele sale, nivelul de productivitate al angajaților determină performanța organizațională. Este Digital Certified Coach și prin intermediul programelor sale de productivitate, contribuie la identificarea tiparelor care conduc la scăderea productivității, precum și la soluții pentru transformare. Află mai multe despre Costin Ciora pe site, pe pagina de Facebook sau pe Profilul de LinkedIn.

http://www.costinciora.ro/

https://www.facebook.com/costin.ciora?fref=ts

https://www.facebook.com/groups/dezvoltarepersonalaproductivitate/?hc_ref=SEARCH  

  
 
 
 
 

0 comentarii 1337 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter