Contribuitori

Cele 4 accesorii care te vor ajuta să îți crești productivitatea, oriunde ai lucra

Redacția CARIERE › Vin, 2018-03-02 10:28
Mai ales atunci când lucrezi mult în deplasare – fie că auditezi, consiliezi sau produci conținut – riști să întâmpini probleme de concentrare și să fii mai puțin productiv decât ți-ai dori.

De fapt, vei fi mereu în pericol să te lași ușor distras de ceea ce e nou în jurul tău și să îți pierzi ritmul susținut de lucru. Dacă ți s-a și întâmplat deja, iar în ultimele câteva zile nimic nu ți-a mai ieșit cum trebuie, primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să te relaxezi. E suficient să îți aduni gândurile și se te pregătești pentru zilele care vin, iar problemele vor dispărea de la sine.  

Uite care sunt cele 4 accesorii care te vor ajuta să te concentrezi mai bine și să îți crești productivitatea:  

1. Un ceas de mână

Un studiu a demonstrat că oamenii nu au capacitatea de a percepe viteza cu care se scurge timpul. În plus, doar 17% dintre noi reușim să aproximam relativ corect perioada pe care o petrecem rezolvând o anume sarcină.

În aceste condiții, ca să îți sporești productivitatea zilnică la serviciu ar trebui să faci două lucruri: să îți planifici eficient sarcinile de lucru și să reușești să respecți ritmul pe care ți l-ai impus. Iar asta înseamnă că va trebui să te uiți la ceas destul de des.

Ora ți-o arată și smartphone-ul, dar e recomandat ca pe acesta să-l folosești cu măsură, câtă vreme lucrezi. S-a demonstrat deja ca dacă tragi des cu ochiul la telefon, la serviciu, te vei concentra mai greu. În consecință, de mai mult folos ți-ar fi oricare dintre aceste ceasuri, pentru a te ajuta să ții ritmul.

2. Un dispozitivul portabil care produce zgomot alb  

Gălăgia din jur te-ar putea distrage. Dacă n-ai posibilitatea să te retragi într-un birou liniștit sau într-o sală de ședințe nefolosită, tot ce îți rămâne de făcut este să încerci să acoperi zgomotele din jur care te distrag.

Să asculți la căști muzică ta preferată e o soluție, în acest caz, dar nu neapărat cea ideală. Potrivit unui studiu, capacitatea ta de a înțelege un text complex sau de a interpreta o serie de date e mai redusă, în timp ce asculți muzică.

Mult mai eficient s-ar putea dovedi, însă, un dispozitiv portabil care emite ceea ce cercetătorii numesc  „zgomot alb”, adică o serie de sunete aleatorii cu diferite frecvențe. E mic, de dimensiunile unui radio portabil. Ajunge să îl pui pe birou, să îl pornești și să uiți că e acolo. William R. Klemm, care a fost unul dintre cei mai respectați profesori de neuroștiințe ai Universității Texas A&M, a descoperit că, ascultate la volum mediu, astfel de sunete te ajută să te concentrezi și să reții mai bine ceea ce citești.

3. Măcar o lampă pentru tastatură

Specialistul american în creșterea productivității Andrew Jensen a remarcat că ochii îți obosesc mai repede, iar capacitatea de concentrare ți se diminuează atunci când lucrezi în semiîntuneric.

În consecință, mai ales atunci când lucrezi în deplasare, va trebui să te asiguri că ai, în permanență, suficientă lumină. Ideal ar fi să ai mereu la tine măcar o lampă portabilă cu leduri,  alimentată  prin USB. Ori de câte ori va fi nevoie, o vei putea conecta la laptop pentru a ilumina tastatura.

Dacă, însă, vei mai avea încă una sau două de rezervă în geantă, va fi și mai bine. Le vei putea conecta la o baterie externă și astfel vei face lumina puternică pe întreg biroul.

4. O geantă care să te ajute să fii organizat

Ordinea va fi prietena  ta cea mai bună, odată ce te-ai hotărât să îți crești productivitatea la serviciu. Lucrând în medii diferite, vei întâlni cu siguranță angajați care se îneacă în propria dezordine. N-ar fi indicat să le urmezi exemplu din cauză ca respectivii sunt, de regulă, cei mai ineficienți salariați.

Indiferent unde ai merge, ia-ți cu tine propria metodă de a organiza lucrurile. Alege-ți o geantă de lucru în care să îți poți ține tot ce iei la serviciu în ordine desăvârșită. Nu îndesa lucrurile în ea, ci așază-le pe fiecare în compartimentul lui.

Iar odată ajuns la serviciu, indiferent unde ai lucra astăzi, asigură-te că modul în care îți aranjezi lucrurile pe birou reflectă ordinea desăvârșită în care le ții în geantă. Doar pentru că știi de unde să iei fiecare obiect de care ai nevoie la serviciu ești deja mai productiv.

Sursă foto: Shutterstock

 
0 comentarii 2095 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter