Contribuitori

Ce trebuie să ne învățăm copiii astăzi pentru joburile de mâine

www.wall-street.ro › Mie, 2018-03-14 17:51
Orice copil își începe "călătoria" prin viață cu un potențial incredibil: o gândire creativă cu ajutorul căreia începe să descopere lumea din jur, curiozitatea și dorința de a învăța cât mai multe lucruri prin joc. Din păcate, acest sistem de gândire este de cele mai multe ori erodat sau distrus complet prin practici educaționale convenționale în momentul în care copiii intră la școală.

Testul Torrance de gândire creativă (un instrument folosit pentru măsurarea creativității - n.r.) este adesea dat ca exemplu despre cum gândirea divergentă se diminuează în timp. 98% dintre copiii de grădiniță sunt creativi, însă această abilitate începe să se piardă ușor-ușor din momentul în care aceștia intră în sistemul de învățământ, scrie weforum.org. Potrivit statisticilor, la vârsta de 25 de ani doar 3% dintre tineri mai pot fi considerați "genii creative".

Forumul Economic Mondial a lansat un nou raport care analizează modul în care tinerii pot fi pregătiți pentru joburile viitorului. Potrivit analizei, "multe dintre programele școlare nu sunt adaptate cerințelor pieței muncii și nu îi ajută pe tineri să dobândească competențele de care au nevoie pentru joburile din viitor". În cele mai multe sisteme de educație, curriculum-ul școlar se concentrează pe dezvoltarea abilităților cognitive și pun mai puțin accent (sau deloc) pe abilități care să îi ajute să rezolve problemele, pe creativitate sau cooperare.

Continuarea materialului o găsiți pe wall-street.ro.

0 comentarii 467 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter