Contribuitori

Business dulce, dar pragmatic: Când ai o afacere, nu te poți baza DOAR pe fler

wall-street.ro › Lun, 2018-04-23 15:34
Ilinca Alexandru are 33 de ani și primele ei amintiri din bucătărie le are cam de la 4 ani, când gătea “învârtite cu nucă”, alături de bunica sa. Business-ul Sirop, o afacere cu mâncare care țintește anul acesta venituri de circa 750.000 de lei, nu este unul ușor, antreprenoarea încercând să găsească o nișă diferită. Ce ar schimba la nivel legislativ, ce sfaturi are față de alți antreprenori, dar și cât e gândire matematică și cât instinct în business, află din materialul de mai jos.

Ilinca este unul dintre cursanții Academiei Minților Creative, programul de educație financiară și antreprenorială UniCredit Bank în care antreprenorii creativi aflați la început de drum primesc sfaturi și know-how de la numeroși mentori, pe diverse aspecte esențiale ale afacerii lor.

Principalele provocări ale afacerii sale au început în urmă cu câțiva ani înainte de apariția efectivă a startup-ului.

“Fiind o afacere cu mâncare, m-am întrebat ce aș putea să aduc nou pe piață, cu ce mă voi diferenția, sau dacă îmi va fura cineva rețetele sau ideea. Lucrurile s-au mișcat greoi și au ținut mai mult de mine decât de orice altceva. Acum, pentru că sunt convinsă că asta e ceea ce vreau să fac, toate provocările le iau ca atare și nu mă zbat prea mult, pentru că știu că acesta este drumul meu. Lucrurile se așază cum trebuie, dacă nu le forțezi”.

Ce ar schimba la nivel de legislație pentru a ușura procesele antreprenoriale?

Aflați citind continuarea materialului pe pagina wall-street.ro.

0 comentarii 353 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter