Contribuitori, Actual

7 obiceiuri la birou, care îți pun în pericol sănătatea

Revista CARIERE › Vin, 2017-12-08 10:35
Biroul este locul unde îți petreci cea mai mare parte activă a unei zile, motiv pentru care modul în care acele ore curg determină și cât de sănătos ești. Acest mediu poate fi și locul unde deprinzi cele mai nocive reflexe pentru organismul tău.

7 obiceiuri la birou, care îți pun în pericol sănătatea:

1. Stai prea mult pe scaun

Ia-ți câte o pauză de câteva minute la fiecare oră și plimbă-te prin curtea firmei sau chiar prin birou. Este important să îți dezmorțești corpul în mod regulat și să nu rămâi ore întregi într-o singură poziție. Potrivit unui studiu publicat de Business Insider, 86% dintre americani stau toată ziua la muncă pe scaun. Un astfel de obicei poate favoriza apariția problemelor musculare, osoase, cardiace, a diabetului și obezității.

2. Lucrezi pe întuneric

Preferi să îți petreci orele suplimentare la muncă pe întuneric, crezând că în acest mod poți lucra mai eficient și mai relaxat? Un astfel de obicei îți poate provoca probleme foarte mari la nivel de vedere, motiv pentru care este recomandat să folosești una dintre aceste lampi de birou, care îți vor ajuta sănătatea ochilor enorm pe termen lung.

3. Sari peste mese

Micul dejun îl amâni pentru o oră în plus de somn, prânzul este pasat mereu pentru orele târzii, pentru a termina treaba zilnică, iar cina devine astfel singura masă a zilei pentru tine. Un astfel de obicei va avea repercusiuni majore pe termen lung asupra sănătății tale. Poți căpăta probleme cu greutatea, dar poți resimți și probleme de concentrare din cauza alimentației de slabă calitate. Încearcă să mănânci zilnic la micul dejun și fă un mic efort să îți iei mereu mâncare pentru prânz la tine, preparată chiar de tine. În niciun caz nu mai lăsa pentru cină toate mesele dintr-o zi.

 

4. Uiți să te hidratezi

Știm că cei doi litri de apă pe zi sunt doar un mit pentru mulți. Teoria e simplă, toți o știu, dar practica e mult mai dificilă. Cea mai simplă soluție pentru tine este o sticlă cu apă pe care să o ai mereu la birou și pe care să o golești de 3 ori într-o zi de muncă. Lipsa hidratării îți poate afecta sănătatea și abilitatea de a lua decizii rapide în condiții de stres.

5. Prea multă cafea

Că tot am adus vorba despre stres și oboseală, aici cafeaua face parte dintr-o rutină respectată cu sfințenie de cei mai mulți dintre noi. Cafeaua poate fi bună doar dacă este consumată cu moderație. Evită să bei prea multă, pentru că altfel ai putea avea probleme și cu odihna.

6. Munca peste program

Termene limită, proiecte apărute peste noapte sau probleme neprevăzute de rezolvat. Toate acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care te poți trezi nevoit să rămâi seri după seri la locul de muncă până aproape de miezul nopții. Știm că jobul tău și rezultatele pe care te aștepți să le ai depind de aceste ore suplimentare, dar înainte să-ți faci un obicei din a sta mereu peste program, vezi dacă poți lucra mai eficient în cele 8-9 ore din programul clasic.

7. Poziția greșită pe scaun

Iar toate aceste ore suplimentare pot veni și cu alte probleme de sănătate, mai ales în condițiile în care postura ta pe scaunul de la birou nu este corectă, motiv pentru care uneori te mai trezești cu dureri de spate apărute de nicăieri. Când stai la calculator, spatele trebuie să fie drept, coatele la 90 de grade și antebrațele trebuie să stea comode și drepte atunci când tastezi. Reglează înălțimea și poziția scaunului astfel încât genunchii să fie îndoiți la 90 de grade, având talpele lipite de podea.

Nu uita că o stare de sănătate precară îți va afecta și eficiența la locul de muncă. Evită aceste obiceiuri nocive și caută ca de fiecare dată să îți oferi timp pentru masa de prânz, pentru hidratare și pentru puțină mișcare de dezmorțire.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright Martin Novak

0 comentarii 2799 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter